Hlavní obsah

Rolinek s Kudrnou se podíleli na kanonádě Magnitogorsku

MOSKVA

Čeští útočník Tomáš Rolinek a Jaroslav Kudrna vstřelili po jednom gólu v úterním utkání Kontinentální hokejové ligy při vysokém vítězství Magnitigorsku na ledě Novokuzněcku 6:0.

Foto: www.khl.ru

Tomáš Rolinek v dresu Magnitogorsku

Článek

Kudrna v 29. minutě zvýšil na 3:0 svým čtvrtým gólem v sezoně a je nejlepším střelcem Metallurgu, který přeskočil v čele soutěže Petrohrad. Rolinek, jenž mu přihrával, poté upravil na 4:0. Díky sedmi kanadským bodům je bývalý pardubický útočník nejproduktivnějším hráčem Magnitogorsku.

Další neúspěch zažil trenér Marek Sýkora na lavičce Jekatěrinburgu, který prohrál v Chabarovsku 1:3. Nováček soutěže utrpěl v osmém zápase v sezoně sedmou porážku a je beznadějně poslední.

"Po takové sérii neúspěchů je těžké hráče motivovat. Navíc řada z nich nemá zkušenosti z KHL nebo předtím ze Superligy. Ale s výkonem v poslední třetině jsem byl spokojen, jen jsme mohli dát gól," uvedl Sýkora.

První místo v Černyševově divizi si upevnila Ufa, která vyhrála 2:1 v Astaně. Domácí dosáhli čestného úspěchu v 55. minutě, kdy Slovák Jozef Stümpel proměnil trestné střílení za faul českého obránce Miroslava Blaťáka.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Jekatěrinburg 3:1, Novokuzněck - Magnitogorsk 0:6 (Rolinek 1+1, Kudrna 1+0), Barys Astana - Ufa 1:2.

Reklama

Související témata: