Hlavní obsah

Sýkorův Jekatěrinburg poprvé v KHL vyhrál v normální hrací době

MOSKVA

Až v devátém utkání Kontinentální hokejové ligy si hráči Jekatěrinburgu vedení českým koučem Markem Sýkorou připsali první vítězství v normální hrací době. Nováček soutěže dnes vyhrál 3:1 na ledě Novosibirsku díky dvěma gólům v závěrečné třetině. Přesto zůstává Sýkorův tým na posledním místě v tabulce.

Článek

"Jsem moc rád, že jsme konečně vyhráli za tři body. Když se nedaří, vždycky se to týká trenéra, proto jsem o naší situaci hodně přemýšlel," uvedl Sýkora na klubovém webu.

Na opačném konci tabulky je Magnitogorsk, který zvítězil v Chabarovsku 5:2 i díky gólu svého nejproduktivnějšího hráče Tomáše Rolinka. Ten se svou čtvrtou brankou v sezoně dotáhl na nejlepšího střelce týmu Jaroslava Kudrnu, který si tentokrát připsal asistenci.

Mezi střelce se dnes zapsal také Josef Vašíček z Jaroslavle, která zdolala Barys Astana 5:3. Vašíček má stejně jako Rolinek bilanci čtyři góly a čtyři asistence. Lokomotiv už nastoupil bez Radka Bonka, který v klubu předčasně skončil po sedmi zápasech.

Jaromír Jágr přihrál na vítězný gól Omsku, který vyhrál na ledě Spartaku Moskva 2:1. O třetí porážce týmu kouče Miloše Říhy rozhodl po asistenci české hvězdy v závěru druhé třetiny Vladimir Pěrvušin. Jágr si vylepšil bilanci na 6+2.

Šestý gól Pavla Brendla v sezoně jen zmírnil porážku Torpeda Nižnij Novogorod 1:3 v Kazani. Brendlovi přihrál Jaroslav Bednář.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Magnitogorsk 2:5 (za hosty Rolinek 1+0, Kudrna 0+1), Novokuzněck - Čeljabinsk 0:3, Novosibirsk - Jekatěrinburg 1:3, Togliatti - CSKA Moskva 2:4, Jaroslavl - Barys Astana 5:3 (za domácí Vašíček 1+0), Kazaň - Nižnij Novgorod 3:1 (za hosty Brendl 1+0, Bednář 0+1), Nižněkamsk - Viťaz Čechov 6:2, Spartak Moskva - Omsk 1:2 (za hosty Jágr 0+1), Balašicha - Ufa 2:4.

Reklama