Hlavní obsah

Spadlo mi tam vše, radoval se Jágr po prvním hattricku v Omsku

OMSK

Hokejový útočník Jaromír Jágr odehrál za Omsk v průběhu tří sezón již více než sto zápasů, ale až ve středečním utkání proti Barysu Astana se poprvé před fanoušky Avangardu blýskl hattrickem.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

Sedmatřicetiletý Jágr vstřelil v ruském angažmá tři branky v jednom duelu již potřetí, v předešlých dvou případech se mu to ale podařilo na kluzištích soupeřů - v listopadu 2004 na ledě CSKA Moskva a letos v září v Rize.

"V posledních zápasech jsem měl hodně šancí dát gól, ale puk v brance neskončil. Teď mi tam spadlo všechno, absolutně všechno," citoval Jágra list Sovětskij Sport.

Slavný kladenský odchovanec nejprve ve 12. minutě otevřel skóre a poté se dvakrát prosadil ve třetí třetině. Ve 42. minutě zvýšil na 4:2 a necelé dvě minuty před koncem upravil výsledek na konečných 6:3.

Jágr má na kontě devět gólů z jedenácti startů a před dnešním programem zápasů je nejlepším střelcem Kontinentální ligy. V hodnocení produktivity soutěže je Jágr druhý za Mattiasem Weindhandlem z moskevského Dynama. Švédský reprezentant odehrál o utkání více a nasbíral čtrnáct bodů za šest branek a osm asistencí. Jágr nasbíral o bod méně.

Reklama