Hlavní obsah

Bulis zařídil dvěma góly výhru Mytišči, za Omsk se trefil Klepiš

MOSKVA

Jan Bulis přispěl v sobotním utkání Kontinentální hokejové ligy třemi body k vítězství Atlantu Mytišči nad kazaňskými obhájci titulu 4:3. Český útočník vstřelil v přesilových hrách první a třetí gól domácích, na rozhodující čtvrtou branku pak přihrál Mozjakinovi. Jiří Novotný se na obou trefách svého krajana podílel asistencemi.

Foto: www.khl.ru/

Útočník Atlantu Mytišči Jan Bulis - ilustrační foto

Článek

Omsk zvítězil nad Novosibirskem 5:3 a v pořadí Černyševovy divize si pojistil druhé místo za Ufou. První gól vítězů vstřelil Jakub Klepiš z přihrávky Jaromíra Jágra, který si tak připsal 14. bod v sezóně.

Hosté přitom měli mnohem lepší start, ve čtvrté minutě dostal omský brankář Rämö dva góly v rozmezí pouhých deseti vteřin. Klepiš snížil v 15. minutě, ale domácí mužstvo ještě na počátku třetí třetiny prohrávalo. O obrat se pak během 52 sekund postarali Vlasenkov s Orlovem a vítězství Avangardu pojistil svým druhým gólem v utkání Averin.

Nejvíce bodů dosud nasbíral Magnitogorsk, jedenácté vítězství z dvanácti zápasů přidal po výsledku 4:2 s Dinamem Riga. Také v tomto utkání hosté vedli, jejich slovenský útočník Marcel Hossa svým druhým zásahem v polovině duelu ještě vyrovnal, ale hráči Magnitogorsku poté překonali Martina Pruska v brance lotyšského celku ještě dvakrát.

Zápas Čerepovce s Nižněkamskem rozhodly až samostatné nájezdy. Jako jediný se v nich střelecky prosadil útočník domácího týmu Josef Straka.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Novosibirsk 5:3 (za domácí Klepiš 1+0, Jágr 0+1), Petrohrad - Togliatti 3:0, Čerepovec - Nižněkamsk 2:1 po sam. nájezdech (rozh. nájezd J. Straka), Barys Astana - Chabarovsk 4:2, Magnitogorsk - Dinamo Riga 4:2, Jekatěrinburg - Dynamo Moskva 3:1 (za hosty Hudler 0+1), Ufa - Novokuzněck 4:3 v prodl. (za domácí Blaťák 0+1), Čeljabinsk - Dinamo Minsk 4:6, Atlant Mytišči - Kazaň 4:3 (za domácí Bulis 2+1, Novotný 0+2).

Reklama