Hlavní obsah

Hudler dal dva góly a Dynamo vyhrálo v Magnitogorsku

Jeden z nejlepších zápasů v Kontinentální lize (KHL) má za sebou český útočník ve službách Dynama Moskva Jiří Hudler. V pondělním utkání KHL na ledě Magnitogorsku vstřelil dva góly a především jeho zásluhou vyhrálo Dynamo vysoko 5:2. Po čtrnácti zápasech má Hudler na kontě sedm branek, dvakrát skóroval i na konci září proti Spartaku.

Foto: Milan Syruček, ČTK

Jiří Hudler v dresu Dynama Moskva

Článek

Jiří Hudler si v Magnitogorsku otevřel gólový účet na začátku druhé třetiny, kdy dostal Dynamo podruhé v zápase do vedení. O sedm minut později zvýšil na dvoubrankový rozdíl Krysanov, za domácí se až ve třetí části prosadil Tomáš Rolinek. Jenže hned po jeho gólu se podruhé trefil Hudler a na konečných 5:2 upravil v závěru Omark.

Čtvrté vítězství v řadě zaznamenali hokejisté Avangardu Omsk v utkání KHL s Novokuzněckem. Na těsném domácím vítězství 2:1 se jedním gólem podílel Jaromír Jágr, přihrával mu krajan Jakub Klepiš. Česká dvojice bodovala v dresu Omsku ve třetím zápase po sobě.

Omsk prohrával v zápase od sedmé minuty, když skóre otevřel po přihrávce Miloslava Hořavy Višňjakov. Domácí tým pak dlouho hledal recept na brankáře Bobrovského, kterého překonal až v 49. minutě Jaromír Jágr. Sedm minut před koncem pak rozhodl o vítězství Avangardu kanadský centr Eric Perrin.

Hokejisté Čeljabinsku vedli nad Dynamem Riga už po dvanácti minutách 3:0, nakonec ale uhájili vítězství až po samostatných nájezdech. Za hosty se dvakrát trefil obránce Sandis Ozolinš, dvakrát mu přihrával Marcel Hossa. Jenže právě slovenský útočník poté při nájezdech selhal a Traktor slavil výhru.

Josef Straka rozhodl o výhře Čerepovce

Českou hvězdu měl také zápas Čerepovec - Togliatti, v němž o výhře domácích 3:2 v rozstřelu rozhodl svým samostatným nájezdem Josef Straka. Nejproduktivnější hráč Severstalu předtím svým šestým gólem v sezoně vyrovnal ve druhé třetině na 1:1.

Gólman Dinama Riga Martin Prusek začal utkání v Čeljabinsku na střídačce, ale do hry se dostal už po jedenácti minutách. Jeho kolega Edgar Masalskis inkasoval během necelých čtyř minut tři góly a byl střídán. Prusek pak dlouho odolával a přispěl k obratu skóre na 4:3, během kterého vyměnili brankáře také domácí. Překonal ho až v 38. minutě Ravil Gusmanov, jenž poslal zápas do prodloužení a následného rozstřelu, v němž získal bod navíc Čeljabinsk.

Petrohrad ještě necelé čtyři minuty před koncem prohrával 1:3, pak ale snížil But a v poslední sekundě vyrovnal po nahrávce Petr Čajánka veterán Sušinskij. Ten také proměnil rozhodující nájezd. Petrohrad se tak dostal do vedneí KHL, o bod před Magnitogorsk.

Avangard Omsk - Novokuzněck 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky: 49. Jágr (Klepiš), 53. Perrin - 7. Višňjakov (Hořava).
Jekatěrinburg - Dynamo Minsk 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Branky: 27. Kazionov - 8. Hyvönen, 9.Denisov, 48. Kulakov.
Magnitogorsk - Dynamo Moskva 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Branky: 13. I. Radulov, 47. Rolinek - 22. a 49. Hudler, 3. Šitikov, 29. Krysanov, 60. Omark.
Čeljabinsk - Dynamo Riga 5:4 po sam. nájezdech (3:1, 1:3, 0:0 - 0:0)
Branky: 8. Dagenais, 9. Bojčenko, 12. Popov, 38. Gusmanov, rozh. nájezd Skačkov - 33. a 34. Ozolinš, 17. Hossa, 29. Darzinš
Atlant Mytišči - Nižněkamsk 3:2
Branky: 6. Zubarev, 14. Landry, 33. Petrov - 26. Archipov, 56. Bortnikov.
Petrohrad - Kazaň 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 29. Jašin, 57. But, 60. Sušinskij (Čajánek), rozh. nájezd Sušinskij - 20. Immonen, 21. Těreščenko, 46. Nikulin.

Reklama