Hlavní obsah

Jágr: Svoje plány na příští rok prozradím až na konci sezóny

OMSK

V otázce svého působení v příští sezóně nehodlá Jaromír Jágr nic uspěchat. Ačkoliv na něj současný ruský zaměstnavatel z Avangardu Omsk naléhá s prodloužením platného kontraktu a zcela vyloučen není ani jeho případný návrat do NHL, český hokejista chce mít v současnosti čistou hlavu. Rozhodnutí o své další budoucnosti chce Jágr nechat až na konec sezóny.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

"V  mých plánech do budoucna se nic výrazného nezměnilo... Každý si dopředu něco plánuje, to je přece normální. Ale nejsem připraven o nich v současnosti mluvit, prozradím je všem až na konci sezóny. I když mohu říci jednu věc: to rozhodnutí bude mít zásadní vliv pro moji kariéru. Mám ale ještě spoustu času na rozmyšlenou, nechci nic uspěchat," řekl Jaromír Jágr v rozhovoru pro ruský deník Sport-Express.

Redaktor populárního listu vzápětí připomněl situaci Alexandera Ovečkina ve Washingtonu. Ruský útočník loni v lednu podepsal s Capitals rekordní smlouvu na 13 let za 124 miliónů dolarů.a výrazně tomu měla údajně pomoci intervence jeho matky. "Že bych na to šel stejným způsobem?" rozesmál se nad podobnou úvahou Jágr.

"Sám se rozhodnu, jak se svou budoucností naložím. A bude pro mne důležitý také názor gubernátora Omské oblasti Leonida Poležajeva. Při uzavření tak závažné smlouvy je důležité mít někoho, kdo může být zárukou jejího plnění. Díky Poležajevovi jsem se vrátil do Omsku z NHL a důvěřuji mu i nadále," prohlásil Jágr.

V Omsku mám pocit, že nežiji nadarmo

I proto není vyloučeno, že by setrval v Omsku i na příští ročník. Ke zdejšímu klubu velmi přirostl, ale co je podle něj tak zvláštního na městě ve vzdálené Sibiři? "Lidé. V Omsku se ke mně chovají velmi mile. Zde mám pocit, že nežiji nadarmo, obrovské množství fanoušků moji hru potřebuje. Vždy, když vyrazím někam na delší cestu, uvědomím si, jak se mi po Omsku začíná stýskat," vyznal se Jágr.

Ani ve svých sedmatřiceti letech neztrácí český útočník motivaci a je stále plný sil. I přesto, že v posledních zápasech několikrát nastoupil i ve dvou útocích. "Cítím se skvěle. Všude, kde jsem hrál, jsem byl zvyklý na velkou zátěž. Nikdy jsem nezapomněl na to, že pokud se chce člověk pořád zlepšovat, musí na sobě tvrdě pracovat. Jinak nelze ničeho dosáhnout," myslí si hrající legenda světového hokeje.

Reklama