Hlavní obsah

Útočník Vašíček se upsal Jaroslavli do roku 2012

JAROSLAV

Český hokejový útočník Josef Vašíček bude i nadále oblékat v Kontinentální lize dres Jaroslavle. Světový šampión z roku 2005, který má ve své sbírce i zlatou medaili z juniorského mistrovství světa a prsten za vítězství ve Stanleyově poháru v dresu Caroliny, podepsal s klubem novou dvouletou smlouvu.

Foto: David W Cerny, Reuters

Český hokejista Josef Vašíček oslavuje gól v utkání proti Švédsku.

Článek

O dohodě informoval Jaroslavskij Sport a ČTK ji potvrdil i hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší, jenž podmínky osobně dojednával minulý týden v Rusku. "Jaroslavl měla zájem dohodnout se na nové smlouvě už po předešlé sezoně a teď jsme vše dořešili. Pepa je tam spokojený, takže nebyl žádný problém," řekl Vůjtek.

Nový kontrakt vstoupí v platnost po této sezoně a bude platit do dubna 2012. "Podmínky jsou trošku vylepšené. Hlavní je, že se tam Pepovi líbí a je v Jaroslavli spokojený. Stejně jako rodina. Dohodli jsme se proto, že nemá cenu hledat jiné angažmá," dodal Vůjtek.

Devětadvacetiletý Vašíček zamířil do Ruska loni v létě, kdy podepsal s Jaroslavlí dvouletý kontrakt. V uplynulé sezoně pomohl Lokomotivu k postupu do finále, v kterém jeho tým prohrál s Kazaní. Rodák z Havlíčkova Brodu v sezoně odehrál celkem 75 zápasů, v nichž nastřílel 17 branek a připsal si 31 asistencí.

V dubnu poté účastník Světového poháru 2004 nechyběl v nominaci na mistrovství světa.

Reklama