Hlavní obsah

Omsk porazil Novgorod, jeden gól vstřelil i Klepiš

PRAHA/MOSKVA

Hokejisté Avangardu Omsk si po pátečním utkání s Torpedem Nižnij Novgorod upevnili pozici mezi nejlepšími týmy Kontinentální ligy (KHL). Po vítězství 3:0 si tým s českými útočníky Jaromírem Jágrem a Jakubem Klepišem bodoval v osmém utkání po sobě a je momentálně čtvrtým nejlepším celkem celé soutěže. Druhý gól Omsku vstřelil v pátek Klepiš, Jágr vyšel tentokrát naprázdno.

Foto: www.khl.ru

Útočník Omsku Jakub Klepiš (vpravo) v zápase proti Voskresensku

Článek

Omsku perfektně vyšel začátek zápasu. Nejprve vyloučení Pavla Brendla z Novgorodu potrestal už ve druhé minutě Jegor Averin a hned za minutu přidal další zásah domácích Klepiš.

V polovině zápasu se snažil hosty vyburcovat Šastin bitkou s Kukkonenem, ale Novgorodu nic nepomáhalo. A když na konci druhé třetiny překonal rakouského gólmana Brücklera i Babčuk, bylo o vývoji zápasu rozhodnuto. A to ještě na začátku třetí třetiny ujela hostujícím obráncům při vlastním oslabení dvojice Omsku Volkov, Averin, ale příliš dlouho váhali se střelbou a náskok  Avangardu nezvýšili.

Nevydařený zápas sehráli čeští hokejisté Torpeda Brendl a Jaroslav Bednář, kteří se víc než do šancí dostávali na trestnou lavici. Oba byli v zápase vyloučeni dvakrát.

Omsk - Nižnij Novgorod 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky: 2. Averin, 3. Klepiš, 37. Babčuk.
Barys Astana - Viťaz Čechov 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky: 18. Vasilčenko, 40. Spiridonov, 51. Žajlauov - 13. Romanov.
Spartak Moskva - Čerepovec 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branky: 8. Kňjazev, 22. Kňjazev, 27. Radivojevič - 52. Zagrapan.

Reklama

Související témata: