Hlavní obsah

Hudler přihrál na tři góly Dynama, Ufa si zastřílela v Mytišči

PRAHA/MOSKVA

Český hokejový útočník Jiří Hudler přihrál na tři branky Dynama Moskva a měl velkou zásluhu na tom, že jeho tým vyhrál pondělní zápas Kontinentální ligy (KHL) v lotyšsské Rize 3:0. Po dvaceti zápasech má Hudler na kontě 22 bodů za osm branek a čtrnáct asistencí. Druhý nejlepší celek soutěže Salavat Julajev Ufa vyhrál vysoko 6:0 na ledě Atlantu Mytišči.

Foto: Milan Syruček, ČTK

Jiří Hudler v dresu Dynama Moskva

Článek

Martin Prusek v brance Rigy dokázal držet šance svého týmu proti Dynamu Moskva jen první třetinu. Po přestávce pak v rozmezí šesti minut třikrát inkasoval a musel přenechat místo Masalskisovi. Ten dostal nakonec jen jeden gól a to když jej sedm minut před koncem překonal Mattias Weinhandl.

Švédský forvard se v dresu Dynama prosadil hned dvakrát a pokaždé přitom těžil ze spolupráce s Jiřím Hudlerem. Ten přihrál i na druhý gól hostů, když se v přesilové hře trefil český obránce Karel Rachůnek.

Hokejisté Atlantu Mytišči totálně vyhořeli v zápase s Ufou. Domácí tým i s českými útočníky Janem Bulisem a Jiřím Novotným nedokázal vstřelit brankáři Salavatu Kolesnikovi jediný gól, zatímco soupeř jich nasázel rovnou šest. Branku a přihrávku si shodně připsali Kirill Kolcov a Alexander Radulov.

Petrohrad - Astana 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 11. Zjuzin, 35. Jašin, rozhodující nájezd Sušinskij - 3. Rymarev, 31. Spiridonov.
Atlant Mytišči - Ufa 0:6 (0:1, 0:3, 0:2)
Branky: 12. Grigorenko, 23. Kirill Kolcov, 35. Taratuchin, 37. Radulov, 42. Medveděv, 51. Thoresen.
Dynamo Riga - Dynamo Moskva 2:4 (0:0, 0:3, 2:1)
Branky: 41. Hossa, 51. Darzinš - 30. a 53. Weinhandl (na obě Hudler), 24. Plechanov, 27. Rachůnek (Hudler).

Reklama