Hlavní obsah

Jágr si poranil záda a čeká na verdikt lékařů

PRAHA

A je tu další zranění hokejové hvězdy! Po pardubickém gólmanovi Dominiku Haškovi si ve středu poranil v Kontinentální lize záda Jaromír Jágr z Omsku a souboj s Petrohradem nedohrál. Sedmatřicetiletý forvard by se měl ve čtvrtek podrobit vyšetření a poté bude jasné, jak dlouhou pauzu si zranění vyžádá. „Stalo se to po nárazu do mantinelu v průběhu první třetiny,“ řekl Jágr ruským médiím.

Článek

„Ucítil jsem prudkou ostrou bolest. Každý pohyb pak byl obtížný,“ citoval Jágra ruský deník Gazeta. „Takový je hokej,“ dodal smířeně český forvard, jemuž zranění přivodila srážka u mantinelu s kanadským zadákem Kwiatkowskim.

Omsk tak sice musel přes dvě třetiny hrát bez své opory, přesto utkání na ledě Petrohradu vyhrál 3:2 po samostatných nájezdech. „Bez tak výjimečného hráče jakým Jágr je, je těžké zápas dohrát,“ litoval trenér Avangardu Igor Nikitin a zároveň si oddechl, že jeho svěřenci zápas zvládli. Vítězný nájezd vsítil Jágrův krajan Jakub Klepiš.

Podle Jágrova českého agenta Jaroslava Zídka by nemělo jít o nic vážného. „Podstoupí podrobné vyšetření na klinice v Moskvě. Věřím, že se z toho dostane,“ řekl Zídek s tím, že k Jágrově zotavení pomůže také reprezentační přestávka kvůli turnaji EHT Karjala ve Finsku, který se uskuteční 5. až 8. listopadu.

Příliš sdílný nebyl ani trenér Omsku Nikitin. „Nemám zatím přesné informace, ale všichni doufáme, že se co nejdřív zapojí do hry,“ řekl. „Stále čekáme na verdikt lékařů,“ dodal Nikitin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články