Hlavní obsah

Stav Jágrových zad se lepší, ale dnes proti Mytišči nenastoupil

MOSKVA

Zranění zad hokejového útočníka Jaromíra Jágra není vážného charakteru a rychle se lepší. Česká hvězda se dokonce mohla podle slov svého agenta Jaroslava Zídka teoreticky objevit v sestavě Omsku již v pátečním utkání KHL na ledě Atlantu Mytišči, nakonec však Jágr k zápasu nenastoupil. Avangard se tak v této sezóně musel poprvé obejít bez své největší hvězdy.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

Jágr podstoupil ve čtvrtek po příletu v Moskvě podrobnější vyšetření, jež však neodhalilo vážnější poranění a s ním spojenou vynucenou pauzu. Již den po středečním souboji s kanadským obráncem Joelem Kwiatkowským, po němž Jágr v průběhu první třetiny skončil na ledě, se však sám cítil lépe.

Jágr si po středečním utkání na ledě Petrohradu, které nakonec Omsk vyhrál 3:2 po samostatných nájezdech, stěžoval na bolest v noze, ale potíže měl také se zády a krkem. Trenér Avangardu Igor Nikitin sice v rozhovoru pro Sovětskij Sport nebyl schopen říci, zda bude Jágr již dnes připraven, ale také jeho start nezavrhl. Rozhodl se až těsně před zápasem.

Kontinentální hokejová liga:
Čerepovec - Barys Astana 1:3, Atlant Mytišči - Omsk 3:2 po sam. nájezdech (za hosty Klepiš 0+1), Dinamo Minsk - CSKA Moskva 2:1, Dinamo Riga - Petrohrad 4:1 (za hosty Čajánek 0+1).

Reklama