Hlavní obsah

Bulis s Novotným přispěli k drtivému vítězství Atlantu

MOSKVA

Čeští hokejisté Jiří Novotný a Jan Bulis v neděli v KHL přispěli každý gólem k drtivému vítězství Atlantu Mytišči 8:2 na ledě Nižného Novgorodu. Na straně domácích si debakl prožili další tři reprezentanti pro blížící se turnaj Karjala Angel Krstev, Jaroslav Bednář a Pavel Brendl. Právě kanonýr Brendl v závěru svým desátým gólem v sezoně kosmeticky upravil výsledek.

Článek

Omsk se musel podruhé za sebou obejít bez zraněné hvězdy Jaromíra Jágra a stejně jako v pátek na ledě Atlantu dotáhl dnešní duel v Čerepovci do samostatných nájezdů. Avangard v nich opět neuspěl a prohrál 3:4.

Hosté z Omsku přitom nebyli daleko od výhry. Do třetí části sice šli za nepříznivého stavu 0:2, pak ale Klepiš, jenž se omluvil trenéru Vladimíru Růžičkovi z účasti na Karjale, zahájil v 48. minutě obrat. Za necelých devět minut vstřelil Avangard ještě další dvě branky a sahal po třech bodech.

Severstal však zachránil půl minuty před koncem v přesilovce Slovák Ladislav Nagy, jemuž na vyrovnávací gól přihrál Josef Straka. Ten stejně jako Klepiš neuspěl v nájezdech, jejichž jediným úspěšným střelcem byl domácí Gubin.

Kontinentální hokejová liga:
Ufa - Barys Astana 4:3, Čerepovec - Omsk 4:3 po sam. nájezdech (Straka 0+1 - Klepiš 1+0), Nižnij Novgorod - Atlant Mytišči 2:8 (Brendl - Novotný a Bulis všichni 1+0), Petrohrad - CSKA Moskva 5:3 (za domácí Čajánek 1+0), Dinamo Minsk - Dinamo Riga 2:1 v prodl.

Reklama