Hlavní obsah

Forsberg prý už brzy podepíše smlouvu v ruské Kazani

PRAHA/MOSKVA

Už jen několik dní údajně zbývá do příchodu hokejisty Petera Forsberga do Kontinentální ligy (KHL). Alespoň podle ruského tisku, který bere jeho příchod už jako hotovou věc. Dle informací tamních médií podepíše šestatřicetiletý Forsberg v nejbližší době smlouvu s týmem AK Bars Kazaň. Poslední šampióni soutěže lákali švédského centra do svých řad už před rokem.

Článek

Peter Forsberg začal po vleklých zraněních v září nastupovat ve švédské lize za mateřské MODO, kde odehrál ale jen tři zápasy. Poté čekal, zda se objeví nějaká nabídka k návratu do NHL, což se nestalo. Sezónu tak zřejmě dohraje v Rusku. Ještě předtím si zahraje za švédský národní tým na turnaji Karjala, už ve čtvrtek by mohl nastoupit proti české reprezentaci.

Kazaň měla o Forsberga zájem už v loňské sezóně, ale tehdy ještě slavný centr svůj příjezd do Ruska vyloučil. Ruský šampión poté kontaktoval Švéda znovu letos na jaře, ale až nyní údajně na nabídku kývl a obě strany jsou podle ruského tisku domluvené na podmínkách kontraktu. O dvojnásobného olympijského vítěze a držitele Stanley Cupu měl zájem i další tým z KHL, Salavat Julajev Ufa.

Forsberg od sezóny 2002/03 neodehrál v žádném dalším ročníku více než 60 utkání. A za poslední tři roky má na kontě všehovšudy 22 soutěžních zápasů. Po sezóně 2006/07 absolvoval nyní šestatřicetiletý hráč operaci kotníku a léčebné procedury kvůli kýle. A od té doby už se na ně neustále nabalovaly zdravotní problémy, s kterými si beztak dost užil už během kariéry.

V listopadu 2007 sice ohlásil návrat na led v dresu švédské reprezentace na turnaj Karjala, jenže pro opětovné zranění chodidla ho nakonec musel odvolat. "Ještě nikdy jsem nebyl tak blízko konci své kariéry," prohlásil tehdy. Stejně předčasně dopadl jeho pokus o návrat během Švédských her.

Nakonec mu těsně před koncem přestupního období vyšel návrat do NHL a za Colorado odehrál v závěru základní části ročníku 2007/08 devět zápasů a dalších sedm přidal v play-off. Pak se ale potíže ozvaly znovu a během loňské sezóny nasbíral olympijský vítěz jen tři starty ve švédské lize v dresu MODO. Stejný počet stihl i v sezóně 2009/10.

Reklama

Související témata: