Hlavní obsah

Další reprezentační pozvánka mě překvapila, přiznal Brendl

Jirka G. NovákSport.cz

V září se Pavel Brendl po dlouhé době objevil zase v české hokejové reprezentaci. Jenže turnaj v Karlových Varech útočníkovi, jehož provázela pověst famózního střelce, zrovna nevyšel a na ledě připomínal spíše stín. I proto se nepočítalo, že dostane další šanci. A jak přiznává i samotný hráč, pozvánku na další akci národního týmu nečekal ani on.

Foto: www.khl.ru

Pavel Brendl v dresu Nižného Novgorodu

Článek

"Je to určitě potěšující, ale hlavně je to pro mne překvapení. Nečekal jsem to," vykládal Pavel Brendl na úterním srazu hokejové reprezentace v Praze. "Ve Varech to nevyšlo podle představ mých ani trenérů. Proto jsem překvapený, že jsem dostal pozvánku na druhý turnaj. Doufám, že teď to bude lepší," přeje si.

Teď se může těšit na čtvrteční zápas českého týmu se Švédskem v Jönköpingu, což je pro Brendla dvojnásobně motivující. "Na ten první zápas se těším asi nejvíc ze všech, protože jsem ve Švédsku hrál a dařilo se mi tam. Navíc i proti Švédům mi to většinou vycházelo. A také budu mít možnost se potkat s jedním hráčem, s kterým jsem kdysi hrál, takže se těším, že si s ním promluvím," tvrdí.

Zápas v Jönköpingu má být speciální i tím, že by měla za domácí celek nastoupit švédská hokejová legenda Peter Forsberg. To ovšem Brendla nechává chladným. "Proti Forsbergovi jsem myslím už hrál, ale že by měl nastoupit na Karjale to slyším prvně až od vás," krčil rameny nad dotazem novinářů.

V Novgorodu zatím žádná hitparáda

V Kontinentální lize zatím útočník Nižného Novgorodu moc důvodů k radosti nemá. "Začátek byl docela dobrý, ale z posledních šesti zápasů jsme vyhráli jenom jeden a to ještě dost se štěstím. V posledním utkání jsme dostali od Atlantu 8:2, takže žádná hitparáda to není. Aspoň že se mi povedlo dát po delší době gól," chlácholil se autor deseti branek v letošní sezóně.

"Největší problémy máme určitě v obraně a vůbec organizaci celý hry. Ale nedávno nám vyměnili trenéra, tak doufám, že se to otočí zase k lepšímu," přeje si Brendl, jenž v posledních zápasech už nenastupoval v jedné řadě s krajanem Jaroslavem Bednářem. "To se prostě stává, teď prostě zase hraju s někým jiným," mává nad tím rukou známý hokejový flegmatik.

Báza? Brečet kvůli ní nebudu

Z jeho klidu jej nevyvede ani proslulá ruská báza. "Já to beru tak, že to tak je a nic moc s tím prostě neudělám. Kdybych mohl, tak bych tam nejel, ale všichni tam jezdí, tak jsem to vzal jako fakt. Zabavit se tam moc nejde, zapnu si televizi nebo si něco přečtu a jdu spát. Prostě se s tím nějak poperu a brečet kvůli tomu nebudu. Mají to i ostatní mančafty," uzavřel Brendl.

Reklama

Související témata: