Hlavní obsah

Platila vyhodili z Čeljabinsku. Boxera nechceme, zní z klubu

Český hokejový obránce Jan Platil je bez angažmá, dosavadní ruský zaměstnavatel Traktor Čeljabinsk s ním předčasně ukončil kontrakt. Důvodem je jeho častá nedisciplinovanost, bývalý reprezentant nasbíral v dosavadních dvaceti zápasech 64 trestných minut a je čtvrtým nejvylučovanějším hráčem celé Kontinentální ligy (KHL).

Foto: www.khl.ru

Obránce Čeljabinsku Jan Platil (vpravo) v souboji s Brylinem z Petrohradu

Článek

"Hráč nepřesvědčil trenéra o svých schopnostech a nedodržoval sportovní režim, navíc ani nezapadl do kolektivu," prohlásil poněkud tajemně ředitel Traktoru Isaak Valickij. Jasněji bylo po vyjádření vicegubernátora čeljabinské oblasti. "Box v podání Jana Platila není v souladu s filozofií týmu. Chceme tu mít hráče, ne boxery. Za krátkou dobu nasbíral až příliš mnoho trestných minut," dodal Andrej Kosilov.

Čeljabinsk se snažil Platila zbavit trejdem, ale neúspěšně. "Zájem měli v Chabarovsku a Jekatěrinburgu, jenže Platil výměnu odmítl," tvrdí Valickij. Ten přidal ještě informaci o tom, že na zprávu o vyhazovu reagoval Platil až ´přehnaně bouřlivým způsobem´.

Vedení Traktoru tak nyní bude muset českému obránci zaplatit odstupné, protože měl kontrakt podepsaný do konce sezóny 2009/10. Ale to prý v klubu rádi oželí a už začínají hledat do defenzívy náhradu. "Ať už přijde kdokoli, bude lepší než Jan Platil. To si myslí nejen vedení a hráči, ale i fanoušci," myslí si Andrej Kosilov.

Reklama

Související témata: