Hlavní obsah

Hokejisté Toljatti nedostávají peníze a hrozí stávkou

Hokejisté Lady Toljatti hrozí kvůli dlužným výplatám stávkou. Tým, který je v Kontinentální lize čtvrtý v tabulce Charlamovovy divize, oznámil generálnímu řediteli klubu, hlavnímu sponzorovi i vedení soutěže, že pokud se situace nevyřeší do čtvrtka 12. listopadu, nenastoupí k domácímu zápasu proti Dinamu Minsk.

Foto: www.khl.ru

Hokejisté Toljatti (v modrém) v zápase s Čechovem

Článek

Hlavní trenér Lady Pjotr Vorobjov už na počátku října prohlásil, že v této sezóně hráči ani realizační tým ještě nedostali výplatu a vedení navíc dluží hokejistům bonusy i za minulý ročník. "Nechápu, jak nás vůbec mohli zařadit do soutěže," řekl Vorobjov.

Podle serveru gazeta.ru poté situaci začalo řešit vedení KHL, které poslalo hráčům 17 miliónů rublů (asi deset miliónů korun). Navíc klub prodal do Kazaně obránce Stěpana Zacharčuka a útočníka Jevgenije Bodrova, přesto dál finančně strádá.

"Už od léta slyšíme jenom sliby. Pořád nám říkali, že do listopadu se všechno vyřeší, ale nehnulo se vůbec nic. Hráli jsme prakticky zadarmo, přitom mnozí mají rodiny a děti," uvedl kapitán mužstva Konstantin Panov.

Z českých hokejistů v Toljatti nikdo nepůsobí. Stejného sponzora jako hokejisté Lady, společnost Rostěchnologii, mají i fotbalisté Křídel sovětů Samara, kde nejspíš po sezoně skončí Jan Koller i Jiří Jarošík.

Reklama

Související témata: