Hlavní obsah

Jágrova herní pauza se protahuje, účast na OH však ohrožena není

OMSK

Nedávné zranění českého hokejového útočníka Jaromíra Jágra je vážnější, než se původně předpokládalo. Přestože to na konci října vypadalo jen na menší potíže se zády a Jágr zvažoval, že nevynechá ani jediný zápas Omsku v KHL, skutečnost je nakonec jiná. Hlavní opora týmu totiž měla natržený hýžďový sval, vynechala dvě utkání před reprezentační přestávkou a není jisté, kdy se na led vrátí.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

Samotný hokejista však v rozhovoru pro deník Sport ujistil, že jeho účast na únorové olympiádě ve Vancouveru není nijak ohrožena.

Jágr se zranil při utkání na ledě Petrohradu 28. října. V nejbližším utkání Avangardu ve čtvrtek proti Jekatěrinburgu se nejspíš znovu neobjeví, přestože klubové vedení doufá v opak. "Nevím, jestli to vyjde takhle brzo. Zatím jsem vůbec netrénoval, v tom svalu byla krev, nejdřív se musela dostat ven. A potom chvíli trvá, než sval sroste znovu ke kosti. Musím tedy počkat, až to znovu sroste," přiblížil Jágr svůj momentální stav.

Návrat na led nechce uspěchat a přestože v klubu doufají v Jágrův brzký návrat do sestavy, na svůj klenot pečlivě dohlížejí. "Být to v NHL, tak bych hrál i bez tréninku. Ale tady v Rusku je to o něčem jiném. V klubu se bojí, abych šel hrát rovnou. Chtějí, abych předtím i potrénoval," uvedl Jágr, který byl v dosavadním průběhu základní části KHL hlavním lídrem ofenzivy Omsku. V 19 utkáních si připsal 16 bodů za 11 gólů a pět nahrávek.

Jako by mě někdo píchal nožem 

Jágr před reprezentační přestávkou odcestoval i přes zranění s týmem do Moskvy a poté i do Čerepovce. Na ledě se však neobjevil. Teprve po návratu do Omsku podstoupil vyšetření magnetickou rezonancí. "Vůbec se to totiž nezlepšovalo. Hrozně to bolelo, jako by mě někdo píchal nožem," uvedl Jágr. Lékaři mu řekli, že má natržený hýžďový sval. Jeho pauzu odhadli na tři týdny. "Ale moje tělo se hojí rychleji. Věřím, že to tak dlouho nezabere. Už je to 13 dní, co se mi to stalo," dodal.

I proto ani v nejmenším nepředpokládá, že by měl kvůli současnému problému chybět na olympiádě ve Vancouveru. Pro prestižní turnaj s ním kouč Vladimír Růžička napevno počítá. "Nemyslím, že bych kvůli tomu měl případně přijít o olympiádu. Jedině, že bych si to utrhl znovu, což se snad nestane," věřil Jágr.

Reklama