Hlavní obsah

Omsk prohrál v Astaně, když ztratil výhru sedm vteřin před koncem

PRAHA/MOSKVA

Hokejisté ruského týmu Avangard Omsk byli velmi blízko vítězství ve středečním zápase Kontinentální ligy (KHL) na ledě Astany. Ještě sedm vteřin před koncem vedli 2:1, ale nakonec prohráli 2:3 v prodloužení. V dresu Omsku vstřelil jednu z branek Jakub Klepiš, když proměnil trestné střílení po faulu na Jaromíra Jágra. I přes porážku Omsk zůstává v tabulce pátým nejlepším klubem celé soutěže.

Foto: www.khl.ru

Útočník Omsku Anton Kurjanov před brankářem Astany Glassem

Článek

V Astaně se hrálo dlouho bez branek, až po polovině zápasu otevřel skóre domácí Spiridonov. V 36. minutě se z trestné lavice vracel Jaromír Jágr, hned se dostal k volnému puku a řítil se na brankáře stíhaný jedním z domácích beků. Ani nadvakrát gólmana Glasse nepřekonal, nicméně za faul na českou hvězdu bylo nařízeno trestné střílení, které vzápětí proměnil Jakub Klepiš.

Na začátku třetí třetiny pak dostal Omsk do vedení Averin, ale domácí Barys se usilovně snažil o vyrovnání. Stümpel mířil nad branku, z dorážky neuspěl ani Spiridonov, Krasnoslobodcev také střílel vedle. Do konce zápasu zbývalo třináct vteřin, když si Astana vybrala oddechový čas a Žajlauov sedm vteřin před sirénou dotlačil puk do branky.

I v prodloužení byli domácí lepší a nakonec se zaslouženě mohli radovat z výhry, když v 64. minutě rozhodl o zisku dvou bodů obránce Kevin Dallman.

Astana - Omsk 3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky: 32.Spiridonov, 60. Žajlauov, 64. Dallman - 36. Klepiš z trestného střílení, 45. Averin.
Chabarovsk - Novosibirsk 3:2 po sam. nájezdech (2:2, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 2. Arekajev, 10. Širokov, rozh. nájezd Ling - 12. Karcev, 18. Muratov.
Kazaň - Magnitogorsk 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky: 1. Zaripov, 13. Kazionov, 36. Pervyšin - 40. Gladskich (Rolinek, Marek).
Nižněkamsk - Čeljabinsk 4:3 v prodl. (1:2, 2:0, 1:1)
Branky: 7. Ivanov, 25. Rjasenskij, 32. Polygalov, 61. Lapenkov - 4. a 60. Nikolišin, 6. Skačkov.

Reklama

Související témata: