Hlavní obsah

Do KHL chce vstoupit i švédský klub AIK Stockholm

MOSKVA/STOCKHOLM

Rozšíření Kontinentální hokejové ligy (KHL) směrem na západ Evropy nabírá konkrétnější obrysy. Zájem do soutěže vstoupit potvrdili představitelé švédského klubu AIK Stockholm. Sedminásobný švédský šampion sice hraje v současnosti druhou nejvyšší ligu své země, ale může nabídnout solidní zázemí, velkou hráčskou základnu, i finanční prostředky.

Foto: www.khl.ru

Kontinentální ligu by mohl rozšířit švédský Stockholm

Článek

Zástupci AIK Stockholm už dokonce s vedoucími činiteli KHL ve čtvrtek uzavřeli předběžnou dohodu o vstoupení klubu do KHL v sezóně 2010/11. "Zájem klubu AIK  o vstup do KHL nás velmi těší. Svědčí to o pozitivním ohlase a perspektivě našeho projektu o panevropském šampionátu," prohlásil prezident KHL Alexandr Medveděv.

"Myslíme si, že účast v KHL může náš klub posunout na novou úroveň a vytvořit velký potenciál pro budoucí rozvoj AIK. Členové klubu, hráči, a fanoušci budou mít možnost stát se součástí nejlepší světové soutěže," tvrdí předseda AIK Peter Mellkvist.

Hokejový klub AIK Stockholm vznikl už v roce 1921 a sedmkrát se stal švédským šampionem, naposledy v roce 1984. Českým fanouškům je klub znám i tím, že zde v letech 1996-98 působili hokejisté z Kladna i národního týmu Martin Procházka, Pavel Patera, Otakar Vejvoda, a Libor Procházka.

Zprávy o možnostech rozšíření KHL o další kluby se objevují poměrně pravidelně. Kromě švédských klubů se spekulovalo i o Karlových Varech, naposledy projevili zájem o vstup do KHL zástupci litevského Vilniusu. Hrát by se mohlo i na ostrově Sachalin ležícím nedaleko Japonska, kam plánuje přesun druholigový ruský tým HK Rys. Dalším kandidátem je Soči, kde se dokončuje zbrusu nový Bolšoj Palace pro potřeby zimních olympijských her v roce 2014.

Reklama

Související témata: