Hlavní obsah

V divokém utkání v Ufě Omsku nepomohly ani dvě Jágrovy asistence

PRAHA/MOSKVA

Brankovou přestřelku viděli v pátek fanoušci hokejového zápasu mezi domácím týmem Salavat Julajev Ufa a Avangardem Omsk. Už v první třetině padlo pět branek, nakonec se síť za brankáři rozvlnila celkem jedenáctkrát. Ufa si dvakrát vypracovala dvoubrankový náskok, jenže Omsk i zásluhou dvou asistencí Jaromíra Jágra dokázal skóre otočit. Domácí nakonec vyhráli 6:5 v prodloužení.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v souboji s Medveděvem z Ufy

Článek

Jaromír Jágr poprvé bodoval ve třetím utkání po návratu po zranění, ale nejdřív musel sledovat, jak Ufa dává jeho týmu lekci z produktivity. Už v osmé minutě domácí vedli o dvě branky a první třetinu nakonec vyhráli 3:2. Pak se hráči Omsku vzpamatovali a Jágrových přihrávkách góly Klepiše a Volkova skóre otočili.

Jenže Proškin osm minut před koncem vyrovnal a vzápětí dostal Ufu znovu do vedení Thoresen. Omsk ještě dotáhl zápas do prodloužení, když vyrovnával v 55. minutě obránce Kukkonen, ale po necelých dvou minutách nastavení rozhodl o výhře Ufy Sergej Zinovjev.

Ufa - Omsk 6:5 v prodloužení (3:2, 0:1, 2:2 - 1:0)
Branky: 6. Taratuchin, 8. Medveděv, 15. Siďjakin, 52. Proškin, 54. Thoresen, 62. Zinovjev - 12. Kurjanov, 16. Orlov, 36. Klepiš (Jágr), 42. Volkov (Jágr), 55. Kukkonen (Klepiš).
Kazaň - Toljatti 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Branky: 12. a 21. Zaripov, 29. N. Kapanen, 31. Obuchov - 53. Kalimulin.

Reklama

Související témata: