Hlavní obsah

Omsk otočil zápas s Astanou, Jágr přihrál na vítězný gól

PRAHA/MOSKVA

Po třech vítězstvích v řadě nad Chabarovskem se hokejistům Avangardu Omsk postavil v Kontinentální lize (KHL) o dost silnější soupeř. Na sibiřský led dorazil kazašský tým Barys Astana a jejich brankář Alexej Kuzněcov byl pro domácí hráče dlouho nepřekonatelnou překážkou. Až ve třetí třetině jej prostřelili Kukkonen a po přihrávce Jaromíra Jágra Pestunov a Omsk vyhrál zápas 2:1.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

Ve dvanácté minutě zápasu hrála Astana první přesilovku a hned ji přetavila v gól, úspěšným střelcem byl obránce Kevin Dallman. Omsk si poté vypracoval několik šancí, ale gólman Kuzněcov zůstával neprůstřelný. Tak jako na konci druhé třetiny, kdy si poradil s dělovkou Vlasenkova zblízka.

Ve třetí třetině byl dvakrát po sobě vyloučen hostující Solarev a při jeho druhém pobytu na trestné lavici se Omsk konečně dočkal branky. Ve skrumáži překonal Kuzněcova obránce Kukkonen. Za dalších pět minut už domácí vedli. Jágr přihrál bekhendem Pestunovovi a ten nadvakrát otočil skóre.

Omsku se tak vydařila odveta za poslední vzájemné střetnutí. Oba týmy se v KHL naposledy potkaly před čtrnácti dny a Omsk tehdy vedl i díky úspěšnému trestnému střílení Klepiše ještě sedm vteřin před koncem 2:1. Jenže pak bleskově vyrovnal Žajlauov a v prodloužení rozhodl o výhře Astany Dallman.

Střelecky se prosadila nejproduktivnější dvojice Nižného Novgorodu Jaroslav Bednář a Pavel Brendl, ale jejich góly jen zmírnily porážku 3:6 s Čeljabinskem. Druhý zápas v brance Torpeda nevyšel Martinu Falterovi, jenž byl při své premiéře vyhlášen nejlepším hráčem týmu, ale tentokrát za stavu 0:4 v 28. minutě střídal. Bednář dal svůj desátý gól v sezóně, Brendl se trefil potřinácté.

Omsk - Astana 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky: 47. Kukkonen, 52. Pestunov (Jágr) - 12. Dallman.
Novosibirsk - Chabarovsk 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky: 3. Bojkov, 4. Muratov, 25. Akifjev, 49. Markelov - 22. Arekajev.
Viťjaz Čechov - Magnitogorsk 0:4 (0:1, 0:0, 0:3)
Branky: 3. Koivisto, 43. S. Fjodorov, 47. Chlystov, 50. Kontiola.
Nižnij Novgorod - Čeljabinsk 3:6 (0:1, 1:4, 2:1)
Branky: 35. Brendl, 48. Bednář, 52. Šastin - 1. Piganovič, 23. Nikolišin, 24. Dagenais, 28. Gusmanov, 31. Budkin, 54. Popov.
CSKA Moskva - Jekatěrinburg 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky: 10. Michajlov, 64. Nikulin - 2. Guljavcev.

Reklama