Hlavní obsah

Královéhradečtí jednali v Moskvě o KHL, do Čech přijede inspekce

PRAHA

Zástupci Hradce Králové jednali o víkendu v Moskvě s představiteli Kontinentální ligy o možném vstupu českého klubu do mezinárodní soutěže a šance, že Hradecký Lev do KHL vstoupí, stále existuje. Další schůzka obou stran by se měla uskutečnit v lednu, kdy ruští funkcionáři a manažeři přicestují na východ Čech na inspekci.

Foto: www.hchk.cz

Hradecký Flamík (vpravo) si cosi vysvětluje s hráčem Chomutova - ilustrační foto.

Článek

"Nejvíce je zajímalo, jestli na KHL budou v Hradci chodit lidi. To je pro ně podstatné. Pokud však přijede nějaké super mužstvo, myslím, že nebude žádný problém stadion zaplnit," řekl Deníku primátor Hradce Králové Otakar Divíšek, jenž v Moskvě v sobotu jednal s viceprezidentem Kontinentální ligy Vladimirem Šalajevem.

Královéhradečtí věří, že se jim podaří zajistit i dostatek financí pro provoz týmu. Částku ve výši 15 miliónů eur by měl údajně pokrýt hlavní partner KHL, společnost Gazprom, a jeden silný sponzor z Čech. V projektu jsou zapojeni i bývalí úspěšní hokejisté Otakar Janecký a David Pospíšil, kteří by měli působit v manažerských funkcích.

O záměru Hradce Králové vstoupit do KHL informovaly ruské sportovní servery a noviny s odvoláním na české zdroje. Deník Sovětskij sport označil úmysly radnice východočeského města za "napoleonské plány".

Až 30 klubů v budoucnosti 

Prezident KHL Alexander Medvěděv v sobotním rozhovoru pro ruský list uvedl, že věří, že v budoucnosti by v soutěži mohlo startovat až 30 klubů. Vznikla by tak ještě jedna "evropská" divize. Momentálně KHL hraje 24 týmů. "Nejednáme pouze s Čechy, ale i například i se Švédy. Ale nesmíme nic uspěchat. Je ale pravda, že momentálně to vypadá dobře a v příští sezóně by v KHL mohly startovat nejen týmy Ruska a bývalého Společenství nezávislých států," řekl Medvěděv.

Zároveň ale zdůraznil, že liga nebude působit jako charita a financovat rozpočty nových členů. "Každý klub bude financovaný ze svých zdrojů," řekl Medvěděv jasně.

Ruský tisk připomněl, že v minulosti se ve spojitosti s českým týmem v KHL mluvilo o extraligových Karlových Varech. Zástupci západočeského klubu však v březnu projekt zastavili s tím, že se k němu v budoucnosti již vracet nebudou.

Reklama