Hlavní obsah

Hokejista Simakov dostal dvouletý trest za porušení smlouvy

MOSKVA

Tvrdý trest dvouletého zákazu startu vyneslo vedení Kontinentální ligy v případě Alexeje Simakova. Útočník Jekatěrinburgu, který v minulosti hrál i za sbornou, prý porušil reglement ligy, jelikož podle verdiktu disciplinární komise nedodržel podmínky smlouvy s CSKA Moskva.

Článek

Hráč se hodlá bránit, patrně se obrátí na civilní soud a na hráčskou asociaci. Pokud neuspěje, bude nucen zřejmě odejít za hokejem do zahraničí.

"Samozřejmě nebudu dva roky ležet na gauči, musím uživit dvě děti. Sejdu se s šéfy hráčské unie i celé ligy. Doufám, že zvítězí zdravý rozum," dodal Simakov.

Konflikt Simakova s vedením CSKA se rozhořel poté, co mu byl snížen plat. Poté hokejista odmítal za klub nastupovat a situaci měl vyřešit jeho odchod do Jekatěrinburgu. Jelikož ale i poté požadoval Simakov uhrazení domnělého dluhu po moskevském celku, bylo jeho chování vyhodnoceno jako porušení řádů soutěže.

"CSKA se snažilo spor urovnat od července, ale Simakov nechtěl přistoupit na žádné kompromisy. Jsme si také vědomi toho, že Simakov a jeho agenti porušili nařízení o právech na hráče," vysvětlil šéf disciplinární komise Vladimir Sarajev.

Reklama