Hlavní obsah

Brankář Masalskis vstřelil v KHL vítězný gól

MOSKVA

Hokejový brankář Edgars Masalskis se zapsal mezi střelce ve čtvrtečním utkání KHL na ledě Chabarovsku. Gólmanovi Dinama Riga byla připsána vlastní branka domácích, jeho trefa byla dokonce vítězná.

Článek

Bývalý brankář Karlových Varů, Jihlavy a Písku Masalskis se dostal ke vstřelenému gólu stejně jeho několik brankářských kolegů před ním. Při signalizovaném vyloučení Rigy hrál Chabarovsk bez gólmana, a když domácí útočník Arekajev přihrávkou dozadu trefil omylem vlastní prázdnou branku, zapsal se už ve 12. minutě mezi střelce Masalskis, jenž se jako poslední z hráčů Dinama dotkl puku.

Devětadvacetiletý gólman kuriózním gólem zvýšil na 3:0, a protože zápas skončil vítězstvím lotyšského celku 4:2, byl Masalskis i autorem vítězné trefy.

Jiří Hudler asistoval u tří gólů včetně trefy obránce Karla Rachůnka a pomohl Dynamu Moskva k vítězství 4:1 v Novosibirsku. Branka Jana Bulise nepomohla k zisku bodů Atlantu Mytišči, jenž doma podlehl 2:4 svěřencům trenéra Miloše Říhy ze Spartaku Moskva. Bulis se 17. gólem v sezóně dotáhl na nejlepšího českého střelce v soutěži Petra Čajánka.

Útočník Petrohradu neprodloužil sérii čtyř zápasů, v nichž skóroval, a proti Jaroslavli se musel spokojit s jednou asistencí při výhře 3:1. V 26. minutě Čajánek přihrál na vítěznou branku Alexeji Jašinovi a bodoval v pátém utkání za sebou. Během vydařené šňůry nasbíral osm bodů.

Naopak už ve třetím zápase v řadě vyšel bodově naprázdno Jaromír Jágr, jehož Omsk zvítězil 2:1 v Nižném Novgorodu. U první branky vítězů asistoval Jakub Klepiš.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Dinamo Riga 2:4, Atlant Mytišči - Spartak Moskva 2:4 (za domácí Bulis 1+0), Novokuzněck - Dinamo Minsk 1:4, Novosibirsk - Dynamo Moskva 1:4 (za hosty Rachůnek 1+0, Hudler 0+3), Čerepovec - Balašicha 1:3, Nižnij Novgorod - Omsk 1:2 (za hosty Klepiš 0+1), Petrohrad - Jaroslavl 3:1 (Čajánek 0+1 - Irgl 1+0, Vašíček 0+1), Viťaz Čechov - Barys Astana 5:1,CSKA Moskva - Ufa 1:3.

Reklama