Hlavní obsah

Jágr vstřelil dva góly a na další přihrál, Omsk porazil Chabarovsk

PRAHA/MOSKVA

Už sedmý zápas po sobě vyhráli hokejisté Avangardu Omsk v KOntinentální lize (KHL) a pomalu šilhají po nejvyšších příčkách soutěže. Pošesté v řadě při tom bodovala česká hvězda týmu Jaromír Jágr. Při vítězství nad Chabarovskem vstřelil dvě branky a na další přihrál, před blížícím se turnajem na zimních olympijských hrách ve Vancouveru je ve famózní formě.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

V pátek se Jágr do statistik poprvé zapsal na začátku druhé třetiny za stavu 1:1. Domácí Svitov ujel po pravé straně, brankář Tyler Moss jeho střelu ještě vyrazil, ale pro dojíždějícího Jágra nebyl problém puk dorazit do sítě. V polovině zápasu zase při přesilové hře nahrál na gól obránci Babčukovi.

Ze třetí třetiny uběhlo jen 13 vteřin, když Omsk skóroval z nejhezčí akce celého zápasu. Svitov vyhrál buly a rychle si vyměnil puk s Jágrem. Pak si počkal, až český útočník najede za obránce, kam mu poslal přihrávku, a Jágr po kličce vstřelil druhý gól v zápase.

Během posledních šesti zápasů Jágr pokaždé bodoval. Nastřílel při tom sedm branek a na dalších šest gólů svého týmu přihrál.

Trefil se i Hudler

Jiří Hudler otevřel skóre zápasu Dynama Moskva s Dinamem Riga už po 12 sekundách. Martin Prusek v brance lotyšského celku pak dostal ještě dva góly a v 11. minutě střídal. Hosté však v druhé třetině dokázali skóre otočit a nakonec zvítězili 5:4.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Chabarovsk 4:1 (za domácí Jágr 2+1), Jaroslavl - Balašicha 1:3 (za domácí Irgl a Vašíček oba 0+1), Dynamo Moskva - Dinamo Riga 4:5 (za domácí Hudler 1+1), Spartak Moskva - Dinamo Minsk 6:3.

Reklama

Související témata: