Hlavní obsah

Jágr po šesti zápasech nebodoval a Omsk doma prohrál

MOSKVA

Český hokejista Jaromír Jágr v neděli po šesti zápasech KHL poprvé nebodoval a jeho Omsk prohrál. Avangard podlehl doma 3:4 Jaroslavli, jejíž první gól vstřelil v přesilovce Zbyněk Irgl po přihrávce Josefa Vašíčka. Českou hvězdou dne byl Petr Čajánek z Petrohradu, jenž si připsal čtyři body za dva góly a dvě asistence.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

Jágr, který během olympijského turnaje oslaví 38. narozeniny, nasbíral až do dneška v šesti duelech od bitky s Čechovem 13 bodů. Všechna utkání Omsk vyhrál.

K vítězství Magnitogorsku nad Novosibirskem 4:3 po nájezdech přispěli Tomáš Rolinek a Jan Marek. Skóre zápasu otevřel olympionik Rolinek v 3. minutě po přihrávce Marka, jenž byl jediným úspěšným střelcem v penaltovém rozstřelu.

Další člen olympijského výběru Čajánek se podílel na polovině z osmi gólů Petrohradu, který deklasoval 8:1 Dinamo Riga. Reprezentační útočník překonal dvakrát v první třetině lotyšskou brankářskou jedničku Masalskise, jehož ve 33. minutě po pátém inkasovaném gólu vystřídal Martin Prusek.

Dvě branky měly českou pečeť i v utkání Dynama Moskva proti Mytišči, v němž se jednou trefili domácí obránce Karel Rachůnek a hostující útočník Jan Bulis. K výhře 4:3 moskevského celku přispěl i Jiří Hudler, jenž spolu s Rachůnkem nahrál na třetí branku Kaljužnému.

Gól a asistence Josefa Straky nepomohly k výhře Čerepovci, který doma podlehl 2:3 po nájezdech Dinamu Minsk.

Kontinentální hokejová liga:
Barys Astana - Balašicha 2:4, Omsk - Jaroslavl 3:4 (za hosty Irgl 1+0 a Vašíček 0+1), Čeljabinsk - Novokuzněck 3:4 (za hosty Marušák 0+1), Jekatěrinburg - Chabarovsk 3:2 po sam. nájezdech, Magnitogorsk - Novosibirsk 4:3 po sam. nájezdech (Marek rozhodující sam. nájezd a 0+1, Rolinek 1+0), Ufa - Spartak Moskva 4:3, Čerepovec - Dinamo Minsk 2:3 po sam. nájezdech (za domácí Straka 1+1), Dynamo Moskva - Atlant Mytišči 4:3 (Rachůnek 1+1, Hudler 0+1 - Bulis 1+0), Petrohrad - Dinamo Riga 8:1 (Čajánek 2+2).

Reklama