Hlavní obsah

Jágr zářil, při Utkání hvězd KHL jeden gól vstřelil a na čtyři přihrál

PRAHA/MINSK

Vítězství ve druhém Utkání hvězd Kontinentální hokejové ligy (KHL) slavili hráči z týmu Jaromíra Jágra, kteří v běloruském Minsku porazili výběr Alexeje Jašina 11:8. Do kolonky střelců se zapsali i čeští hráči Jiří Hudler, Josef Vašíček a Jaromír Jágr, který ke své brance přidal ještě čtyři asistence. Utkání přihlížel i nejslavnější hokejista všech dob, legendární Wayne Gretzky.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr (vpravo) při úvodním buly s Alexejem Jašinem za asistence Wayna Gretzkého a Marka Messiera

Článek

Skóre dnešního zápasu ještě překonalo výsledek z loňské premiéry exhibičního duelu, v němž Jágrův tým na Rudém náměstí v Moskvě vyhrál 7:6. Letos se hrálo v běloruské metropoli při příležitosti slavnostního otevření nové haly pro 15 tisíc lidí.

Programu All Star Game se jako čestní hosté účastnily kanadské legendy NHL Wayne Gretzky s Markem Messierem, kteří společně se slavným Rusem Vjačeslavem Fetisovem a prezidentem KHL Alexandrem Medveděvem vhodili zahajovací buly.

První gól utkání vstřelil po 125 sekundách ruský reprezentant Danis Zaripov. To však bylo naposledy, kdy tým složený z Rusů, Ukrajince Antona Babčuka a běloruského brankáře Andreje Mezina v zápase vedl. Jágrův tým do přestávky čtyřmi brankami skóre otočil, a i když dovolil na konci druhé části "domácím" snížit až na 6:7, vedení udržel.

Sergej Fjodorov při Utkání hvězd KHLfoto: www.khl.ru

Do statistiky zápasu se zapsali všichni čtyři čeští účastníci zápasu. Hvězda Omsku Jágr si vedle gólu připsal tři asistence, Hudler dvě a na jednu branku nahrál i jeho spoluhráč z obrany Dynama Moskva Karel Rachůnek.

Vedle Hudlera skórovali dvakrát v týmu, na jehož střídačce stál jako jeden ze tří koučů Miloš Říha ze Spartaku Moskva, aktuálně nejlepší střelec soutěže Marcel Hossa ze Slovenska a Nor Patrick Thoresen. V Jašinově týmu, jenž vyhrál dovednostní soutěže, se dvakrát trefil Maxim Sušinskij.

Tým A. Jašina - Tým J. Jágra 8:11 (1:4, 5:3, 2:4)
Branky: 35. a 40. Sušinskij, 3. Zaripov, 21. Jašin, 32. S. Fjodorov, 39. Zubov, 52. Babčuk, 55. Morozov z tr. střílení - 12. a 46. Thoresen (na druhou Rachůnek), 14. a 27. Hudler (na první Jágr), 8. Hossa, 15. Weinhandl (Jágr, Hudler), 32. Štrbák (Jágr), 36. Hossa, 41. Vašíček, 45. Peltonen, 50. Jágr (Hudler).

Reklama