Hlavní obsah

Vašíček s Irglem brankami pomohli Jaroslavli k výhře nad Čerepovcem

MOSKVA

Dvěma góly přispěl útočník Josef Vašíček k vítězství Jaroslavle nad Čerepovcem 5:2 a upevnil si pozici druhého nejproduktivnějšího českého hokejisty v Kontinentální lize. Jednou brankou a asistencí přispěl k výhře i Zbyněk Irgl. Jejich tým se dostal do čela Tarasovovy divize místo Balašichy, která podlehla 0:2 na ledě Atlantu Mytišči.

Foto: www.khl.ru

Hokejisté Jaroslavle Josef Vašíček (vlevo) a Zbyněk Irgl

Článek

Vašíček otevřel v sedmé minutě po Irglově přihrávce skóre. Dvě sekundy před koncem první třetiny pak získal Jaroslavli svým devatenáctým gólem v sezoně vedení 2:1, když po 24 sekundách potrestal vyloučení Stanislava Jegorševa. Irgl dal rovněž devatenáctou branku v tomto ročníku v 36. minutě a jeho trefa na 3:2 byla nakonec vítězná.

Člen olympijského výběru pro Vancouver Vašíček je s 44 body na 14. místě v kanadském bodování KHL o čtyři body za devátým Jiřím Hudlerem (17+31). Třetím nejproduktivnějším Čechem je Jaromír Jágr, jenž dnes vyšel naprázdno při porážce Omsku 1:3 s nejlepším týmem soutěže Ufou.

Své druhé čisté konto v KHL udržel bývalý pardubický gólman Ján Lašák z Atlantu. Slovenský reprezentant byl hlavním strůjcem výhru nad Balašichou spolu s útočníkem Sergejem Mozjakinem, jenž vstřelil obě branky zápasu.

Kontinentální hokejová liga:
Novokuzněck - Novosibirsk 2:3 (za domácí Marušák 0+1), Omsk - Ufa 1:3, Čeljabinsk - Jekatěrinburg 4:1, Jaroslavl - Čerepovec 5:2 (za domácí Vašíček 2+0, Irgl 1+1), Nižněkamsk - Kazaň 3:1, Viťaz Čechov - Nižnij Novgorod 1:0, Atlant Mytišči - Balašicha 2:0, Dinamo Riga - Dinamo Minsk 5:4, Spartak Moskva - Petrohrad 5:4 po sam. nájezdech (za hosty Čajánek 0+1).

Reklama