Hlavní obsah

Jágr má potíže s třísly, zápas v Kazani nedohrál

MOSKVA

Ta zpráva může vystrašit reprezentačního trenéra hokejistů Růžičku. Jaromír Jágr nedohrál páteční utkání KHL, v němž Omsk prohrál 1:3 na ledě Kazaně, protože má problémy s třísly. Přitom už v pondělí se má hvězda české reprezentace objevit v Praze, aby ve čtvrtek odletěla s hokejovou výpravou na olympiádu do Vancouveru.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

V první třetině se Jágr objevoval na ledě nezvykle málo. Odehrál jen 3:07 minut, po pěti minutách, kdy domácí vedli 1:0, dostal dvě minuty v době, kdy jeho tým hrál přesilovku. Trest si odseděl, pak se sice ještě dvakrát do hry zapojil, ale ve druhé třetině se už se na ledě vůbec neobjevil a neseděl ani na střídačce.

Oficiální důvod jeho absence není známý. Vedení sibiřského celku s žádnou informací nepřišlo, podle listu Sovětskij sport má Jágr poraněná třísla. Bližší informace o rozsahu zranění ovšem známy nejsou, nad Jágrovou účastí na olympijských hrách se tak vznáší otazník.

Růžička bude rozsah zranění zjišťovat

"Nevím, jak je to vážné," řekl po zápase v Kazani kouč Avangardu Igor Nikitin. Bližší informace o Jágrově stavu zatím nemá ani reprezentační kouč Vladimír Růžička, který se ale s útočníkem hodlá telefonicky spojit. "Do médií ale nechci nic říkat. Uvidím až poté, co mi Jarda řekne a jaké bude jeho přání," řekl pro Sport.cz Růžička.

Problémy s třísly nezažívá hvězdný útočník poprvé, sužovaly jej již během angažmá v NHL. Sovětskij sport uvedl, že podobná zranění se můžou léčit měsíce, ale také mohou během týdne odeznít. Zároveň se list ptá, zda se Jágr stihne dát do pořádku do olympiády, která pro Čechy začíná 17. února duelem proti Slovensku.

Pro Jágra přitom mělo jít v pátek předposlední vystoupení v lize před odletem do Vancouveru. V neděli má s Omskem hrát ještě v Toljatti, v pondělí se má objevit v Čechách a ve čtvrtek odletět do dějiště zimních olympijských her.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Čerepovec 4:3 po sam. nájezdech (za hosty Straka 2+0), Novokuzněck - Atlant Mytišči 0:1, Novosibirsk - Petrohrad 3:0, Magnitogorsk - Jekatěrinburg 3:0 (Rolinek 1+0), Togliatti - Barys Astana 1:2, Kazaň - Omsk 3:1, Nižněkamsk - Ufa 0:2, Balašicha - Jaroslavl 3:0 (Novák 0+1), Dynamo Moskva - Viťaz Čechov 8:3 (za domácí Hudler 1+0), Dinamo Minsk - CSKA Moskva 2:4, Dinamo Riga - Nižnij Novgorod 3:2 po sam. nájezdech.

Reklama

Související témata: