Hlavní obsah

Hokejisté Omsku mají nového trenéra, Nikitina nahradil Summanen

OMSK

Hokejisty Omsku s českými útočníky Jaromírem Jágrem a Jakubem Klepišem povede nový trenér. Po sérii pěti porážek na konci základní části KHL má Avangard podle ruského tisku vstoupit do play off pod vedením Fina Raima Summanena. Ten nahradí dosavadního hlavního kouče Igora Nikitina. Omsk vstoupí do prvního kola play off ve čtvrtek na ledě Nižněkamsku.

Foto: www.khl.ru

Trenér Igor Nikitin na lavičce hokejistů Omsku už skončil.

Článek

Navíc trenérský tým doplní i Vasilij Tichonov, syn legendárního kouče CSKA Moskva, Sovětského svazu a Ruska Viktora Tichonova. Nikitin by podle některých zpráv mohl zůstat na pozici asistenta. Na post hlavního kouče se posunul brzy sedmatřicetiletý bývalý obránce loni v lednu, když nahradil odvolaného Kanaďan Wayna Flemminga. Ten přitom převzal tým krátce po začátku sezony, kdy Avangard propustil už po šesti zápasech Sergeje Gersonského.

Pod Nikitinem se Omsk loni dostal z posledního postupového 16. místa do play off, v osmifinále vyřadil vítěze dlouhodobé části Ufu a pak v dalším kole potrápil i pozdějšího mistra Kazaň. Letos měl Avangard postup do vyřazovací části dlouho jistý, ale v závěru po nepodařených výsledcích ve Východní konferenci klesl na páté místo a ztratil pro první kolo výhodu domácího prostředí.

Osmačtyřicetiletý Summanen vedl na začátku sezony švýcarský Rapperswil, pak působil v pozici generálního manažera Ilvesu Tampere. Bývalý kouč Jokeritu Helsinky vedl také na Světovém poháru v roce 2004 finskou reprezentaci.

Reklama

Související témata: