Hlavní obsah

Marek rozhodl o druhé výhře Magnitogorsku, Omsk znovu prohrál

Český útočník Jan Marek zařídil vítězným gólem druhou výhru Magnitogorsku nad Čeljabinskem v osmifinále Kontinentální hokejové ligy. Metallurgu tak po pátečním domácím vítězství 3:1 chybí k postupu už jen jedna výhra. Skóroval i Jaromír Jágr, avšak jeho Omsk i podruhé podlehl Nižněkamsku a je naopak na pokraji vyřazení.

Foto: www.khl.ru

Jan Marek v dresu Magnitogorsku (vlevo)

Článek

Avangardu nepomohly ani čtyři body českých hráčů, na ledě Nižněkamsku dnes prohrál vysoko 2:6. Poprvé se hosté prosadili až v přesilovce v 46. minutě, kdy Jágr z přihrávky Jakuba Klepiše snížil na 1:5. Druhý gól oba Češi připravili v samém závěru svými asistencemi pro Svitova.

V Magnitogorsku se sice hosté z Čeljabinsku dostali do vedení už po 133 sekundách hry, ale Platonov vyrovnal a Marek v 24. minutě otočil na 2:1. Na gól mu přihrál krajan Jaroslav Kudrna. V třetí třetině pak výhru Magnitogorsku ještě pojistil Chlystov.

V sestavě domácích chyběl útočník Tomáš Rolinek. Ten ve čtvrtek dostal v prvním zápase série za úder hlavou trest do konce utkání a měl automaticky zastavenou činnost na další duel.

Podruhé dnes v osmifinálových sériích zvítězily také další domácí týmy Ufa a Kazaň.

Osmifinále play-off Kontinentální hokejové ligy
Východní konference - 2. zápasy:
Ufa - Jekatěrinburg 4:1, stav série 2:0, Magnitogorsk - Čeljabinsk 3:1 (za domácí Marek 1+0, Kudrna 0+1), stav série 2:0, Kazaň - Barys Astana 4:2, stav série 2:0, Nižněkamsk - Omsk 6:2 (za hosty Jágr 1+1, Klepiš 0+2), stav série 2:0.

Reklama

Související témata: