Hlavní obsah

Čajánek dvěma asistencemi spasil Petrohrad, CSKA v play-off končí

PRAHA/MOSKVA

Konečně se v play-off Kontinentální hokejové ligy (KHL) probral favorizovaný Petrohrad. Nejlepší tým Západní konference v základní části šokoval své fanoušky, když prohrál oba domácí zápasy s Dynamem Riga, ale po přesunu série do Lotyšska zabojoval. Třetí utkání vyhrál bohatý ruský klub 4:2, na dvě branky hostů přihrával český útočník Petr Čajánek.

Foto: www.khl.ru

Petr Čajánek v dresu Petrohradu

Článek

Po první Čajánkově asistenci v 22. minutě dostal Petrohrad poprvé v zápase do vedení Alexej Jašin. O sedm minut později se na ledě objevil i druhý český hokejista, když v domácí brance nahradil Masalskise Martin Prusek. Byl tak při tom, když Sorokin v 35. minutě vyrovnal.

Na začátku třetí třetiny ale Prusek kapituloval po trefě Sušinského, když se podruhé do statistik zapsal Čajánek. Riga se mohutně snažila o vyrovnání, ale další branku už vstřelit nedokázala. Naopak ještě jednou inkasovala při závěrečné power play.

CSKA končí už po třech zápasech  

Balašicha pokračuje ve skvělých výkonech ze základní části, kde byla třetím nejlepším týmem ze všech. Přesto se neočekávalo, že CSKA Moskva bude v play-off natolik snadným soustem. Jenže kompaktní soubor včetně českého beka Filipa Nováka nedal po domácích výhrách soupeři šanci ani na jeho ledě.

Na vedoucí gól Monjy z třetí minuty hosté odpověděli ještě v první třetině třemi góly během čtyř minut. Nejprve se v rozmezí 36 vteřin trefili Ellison a Kokarev a v sedmnácté minutě vyhnal Barulina z branky CSKA Babenko. Ve druhé třetině přidali další branky Balašichy Štrbák a Solovjev, za domácí už snížil jen Ilja Zubov.

Další tradiční moskevské kluby Spartak a Dynamo zatím v play-off pokračují. Ve vzájemné sérii má i nadále navrch Spartak, ačkoliv tentokrát doma prohrál 1:3. Svěřence českého kouče Miloše Říhy trápil brankář Dynama Vitalij Jeremejev, kterého dokázali překonat až třináct minut před koncem. Jenže to už hosté vedli o tři branky, na ledě nechyběli ani čeští hráči Dynama Karel Rachůnek a Jiří Hudler.

Čeští hokejisté Josef Vašíček a Zbyněk Irgl přispěli ke druhému vítězství Lokomotivu Jaroslavl v osmifinálové sérii play-off s Atlantem Mytišči. Vašíček při domácí výhře 4:3 jeden gól vstřelil a na další přihrál, Irgl asistoval u úvodní trefy Guskova.

CSKA Moskva - HK MVD Balašicha 2:5 (1:3, 0:2, 1:0)
Branky: 3. Monja, 54. I. Zubov - 13. Ellison, 13. Kokarev, 17. Babenko, 34. Štrbák, 35. Solovjev. Konečný stav série: 0:3.
Spartak Moskva - Dynamo Moskva 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Branky: 47. Upper - 9. Jačmeněv, 20. Weinhandl, 38. Kaljužnyj. Stav série: 2:1.
Jaroslavl - Atlant Mytišči 4:3 (2:1, 2:0, 0:2)
Branky: 13. Guskov (Irgl, Vašíček), 20. Vašíček, 23. Ruděnko, 30. Čurilov - 9. D. Bykov, 46. D. Semin, 48. Semenov (Bulis). Stav série: 2:1.
Dynamo Riga - Petrohrad 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Branky: 10. Ankipans, 35. Sorokin - 12. Rybin, 22. Jašin (Čajánek), 42. Sušinskij (Čajánek), 60. Koroljuk. Stav série: 2:1.

Reklama