Hlavní obsah

VIDEO: Fanoušek vtrhl při utkání KHL na střídačku Ufy a rozbil brankáři hlavu

MOSKVA

Skandální incident se odehrál během nedělního osmifinálového zápasu Kontinentální hokejové ligy v Jekatěrinburgu. Opilý domácí fanoušek vnikl v 17. minutě utkání na střídačku hostující Ufy, kde nejprve pěstmi a pak hokejkou napadl náhradního brankáře Vitalije Kolesnika. Několika ranami do hlavy mu způsobil otřes mozku a silně krvácející tržnou ránu.

Foto: www.khl.ru

Střídačka hokejistů Ufy s trenérem Bykovem

Článek

Sedmatřicetiletého útočníka poté zpacifikovali policisté a šokovaní hráči Salavatu Julajev odešli do šatny. Po přerušení však zápas pokračoval. Domácí celek, který vede český trenér Marek Sýkora, zvítězil 4:3 a snížil stav série na 1:2.

Čtvrté utkání se hrálo v pondělí a Ufa jasným vítězstvím 8:1 sérii ukončila. Hosté požadovali, aby se hrálo na neutrálním ledě nebo bez diváků; domácí klub slíbil, že první řady na tribunách za střídačkami zůstanou kvůli zajištění větší bezpečnosti prázdné. Vedení KHL udělilo Jekatěrinburgu pokutu milion rublů (asi 633 000 korun) a pohrozilo mu vyloučením ze soutěže.

"V celé historii profesionálního hokeje v Rusku se nic podobného nestalo. Kdo zaručí, že příště nebude mít takový člověk v ruce nůž nebo jinou zbraň," uvedlo v prohlášení vedení Ufy, které zároveň podalo oficiální protest.

Trenéra Ufy Vjačeslava Bykova událost šokovala. "Chybělo málo a mohlo dojít k tragédii," prohlásil po nedělním utkání.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články