Hlavní obsah

Magnitogorsk dostal doma výprask od Kazaně, Morozov zazářil hattrickem

PRAHA/MOSKVA

Hokejistům Metallurgu Magnitogorsk vůbec nevyšel vstup do čtvrtfinále play-off Kontinentální ligy (KHL), v prvním utkání na domácím ledě prohráli s Kazaní 0:4. Hattrickem zazářil kapitán hostujícího týmu Alexej Morozov, Magnitogorsk nedokázal ani jednou překonat jeho spoluhráče v brance Petri Vehanena.

Foto: www.khl.ru

Útočník hokejistů Kazaně Alexej Morozov

Článek

Alexej Morozov odstartoval svůj střelecký koncert v Magnitogorsku při přesilovce v sedmnácté minutě. Další gól přidal v 26. minutě a čistý hattrick dokonal v polovině základní hrací doby. Na konečných 4:0 pro Kazaň upravil o sedm minut později Obuchov. Česká trojice z domácího týmu Marek, Kudrna, Rolinek se stejně jako jejich spoluhráči neprosadili.

Nejlepší tým základní části KHL Salavat Julajev Ufa si napoprvé lehce poradil s Nižněkamskem 6:2. Už během prvních devíti minut vstřelila Ufa tři branky a od druhé třetiny hosté vyměnili brankáře Kasutina za Vadima Tarasova. Ani ten ale nápor domácích zastavit nedokázal. Na šestou branku Radulova přihrával Miroslav Blaťák.

Tomáš Rolinek před brankářem Kazaně Galimovem a zároveň střžený jeho spoluhráčem Alexejem Těreščenkemfoto: www.khl.ru

V brance Dynama Riga tentokrát nastoupil Martin Prusek už od začátku zápasu, ale na ledě Balašichy tentokrát inkasoval už ve čtvrté minutě z hole Zajnulina. Na začátku druhé třetiny jej pak překonal ještě Ugarov, dašlí gól v zápase nepadl. Domácí gólman Garnett uhájil čisté konto.

Český trenér Miloš Říha slavil se Spartakem Moskva první výhru ve čtvrtfinálové sérii s Jaroslavlí. Spartak byl blízko výhře na ledě soupeře už v základní hrací době, ale necelé dvě minuty před koncem Kirjuchin úspěšnou tečí vyrovnal na 2:2. V prodloužení navíc hrál Lokomotiv tři přesilové hry, ale v samém závěru nakonec udeřili hosté. Štefan Růžička se v 78. minutě po objetí branky trefil přesně nad rameno gólmana Gelašviliho.

Čtvrtfinále play-off Kontinentální ligy:
Salavat Julajev Ufa - Nižněkamsk 6:2 (3:1, 1:1, 2:0)
Branky: 4. Kirill Kolcov, 4. Antipov, 9. Tverdovskij, 30. Pěrežogin, 54. Kalinin, 59. Radulov (Blaťák) - 2. Pestuško, 33. Ivanov.
Stav série: 1:0.
Magnitogorsk - Kazaň 0:4 (0:1, 0:3, 0:0)
Branky: 17., 26., a 30. Morozov, 37. Obuchov.
Stav série: 0:1.
MVD Balašicha - Dynamo Riga 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky: 4. Zajnulin, 21. Ugarov.
Stav série: 2:0.
Jaroslavl - Spartak Moskva 2:3 v prodl. (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 31. Galimov, 59. Kirjuchin - 10. Buturlin, 42. Baranka, 78. Růžička.
Stav série: 1:1.

Reklama