Hlavní obsah

Dluhy v Toljatti - slovenské hokejisty dokonce kvůli klubu vyhodili na ulici

PRAHA/MOSKVA

Zatímco se u nás spekuluje o tom, zda Hradec Králové má šanci vstoupit do Kontinentální hokejové ligy (KHL), zdá se, že jeden tým naopak soutěž s převážně ruskými kluby opustí. Finanční potíže celku Lada Toljatti se totiž stále prohlubují a nyní se ze smluv s klubem dokonce vyvázalo hned patnáct hráčů, kteří se za poslední čtyři měsíce nedočkali svých výplat.

Foto: www.khl.ru

Tady se mažoretky Toljatti ještě usmívají, ale s klubem to zrovna růžově nevypadá

Článek

Hráči se snažili klub opustit už delší dobu, defintivně je ale povinnostem k Toljatti zbavila až v úterý svým rozhodnutím disciplinární komise KHL. V týmu tak končí brankáři Braškin a Trifonov, obránci Jesipov, Makarov, Dydykin, Lekomcev, a Kalimulin, a útočníci Golubcov, Drugov, Černikov, Nikonorov, Petrov, Beluchin, Michnov, a Lukin. Všichni jsou nově volnými hráči.

Situace v Toljatti, třetího nejhoršího týmu v KHL, byla neutěšená po celou sezónu. V ruských médiích se například objevila zpráva o tom, jak dopadli slovenští hokejisté Erik Weissmann a Richard Kapuš. Klub sice hráčům zajistil byt, jenže za něj neplatil. Majitel bytu pak slovenské reprezentanty doslova vyhodil na ulici, nakonec museli přespat v šatně na stadionu.

"Do měsíce se rozhodneme, co bude s Ladou Toljatti. Zatím ale nemáme žádné náznaky toho, že by hráli v KHL i v příští sezóně. Máme o tom bohužel značné pochybnosti. Můj osobní názor je, že nebude žádná tragédie, pokud by nově začali hrát nižší soutěž," řekl listu Sovětskij sport prezident hokejových operací KHL Vladimir Šalajev.

Reklama