Hlavní obsah

Jágr se uskromní. Na osmi miliónech dolarů netrvá, pokud dostane v Omsku dvouletou smlouvu

OMSK

Jágr je ochoten se uskromnit. Nechá si sáhnout na osm miliónů dolarů, které v Rusku ročně pobírá, pokud mu Omsk nabídne novou smlouvu znějí na dva roky. Takové je resumé úterní schůzky, kterou měla česká hokejová megastar přímo s gubernátorem Omské oblasti Leonidem Poležajevem, jenž je i předsedou dozorčí rady hokejového Avangardu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaromír Jágr jednal v Omsku čtyři dny a podle ruských médií je tanm ochoten zůstat ještě dva roky.

Článek

Nikoli Jágrův agent Jaroslav Zídek, ale sám osmatřicetiletý český hokejista si sedl na závěr čtyřdenní návštěvy v Omsku s klubovou generalitou a poté jednal tváří v tvář se svým přítelem, gubernátorem Omské oblasti Leonidem Poležajevem.

Ten poté předstoupil před ruské novináře a naznačil, že česká hokejová megastar je ochotna v dresu Avangardu zůstat. Nikoli ovšem jednu, ale dvě sezóny, což je jeho základní podmínka. Pokud bude splněna, je Jágr ochoten se uskromnit a netrvat na ročním platu, jenž se v minulé sezóně šplhal k osmi miliónům dolarů, tvrdí dokonce server sport-express.ru.

Jaromír Jágr vedle obránce Ufy Miroslava Blaťákafoto: www.khl.ru

„V případě, že k podpisu smlouvy dojde, chce Jágr zakončit svou aktivní hráčskou kariéru právě našem klubu,“ nechal se slyšet gubernátor a předseda dozorčí rady Avangardu Poležajev, ale o tom, kolik Jágr ze svého ročního platu sleví, mluvit nechtěl.

Podle spekulací, jež se objevily i v jiných ruských médiích, se Jágrův postoj změnil hlavně proto, že nabídka Edmontonu na návrat do NHL není pro českého hokejistu zajímavá natolik, jak si představoval, navíc ani bohaté špičkové ruské kluby o něho neprojevily takový zájem, jaký čekal.

Právě dnes zasedá v Omsku dozorčí rada hokejového Avangardu, která se bude zabývat strategickými otázkámi klubové budoucnosti a rozhodne i o složení hráčského kádru na příští sezónu. Angažmá Jágra přijde rovněž na přetřes a podle kuloárních informací získaných ruskými novináři, je víc než pravděpodobné, že gubernátor Pokležajev prosadí, aby olympijskému vítězi z Nagana Jágrovi byla nová dvouletá smlouva nabídnuta.

Reklama

Související témata: