Hlavní obsah

Hokejista Hudler se nejspíš z Moskvy vrátí do Detroitu

DETROIT

Český hokejový útočník Jiří Hudler se podle všeho vrátí do Detroitu. Šestadvacetiletý centr strávil uplynulou sezónu v Dynamu Moskva v Kontinentální lize, v létě by se ale měl vrátit podle informací ruských i zámořských médií do NHL. Hudlerova smlouva v moskevském klubu sice nebyla ještě oficiálně ukončena, podle všeho se tak ale brzy stane.

Foto: www.khl.ru

Jiří Hudler ještě v dresu Dynama Moskva

Článek

Že se Hudler do Red Wings vrátí, naznačil i generální manažer Detroitu Ken Holland. "Mluvil jsem minulý týden s agentem Jiřího ve Phoenixu a on říkal, že něco se stane brzy. Ještě jsem neslyšel co, ale je to jen týden. Uvidíme," řekl Holland deníku The Detroit News.

O tom, že Hudler v Dynamu po roce končí, informují jako o hotové věci i ruské deníky. Hráčův český zástupce Pavel Maršoun však v minulých dnech několikrát zopakoval, že s moskevským klubem agentura zastupující hráče stále jedná.

Hudler před rokem podepsal s Dynamem dvouletou smlouvu. Ambiciózní klub ale prohrál hned v prvním kole play off se Spartakem Moskva a sezóna pro něj skončila neúspěchem. Dynamo navíc údajně nemá dostatek financí a vedení jedná o sloučení s Balašichou, která momentálně hraje ve finále play off s Kazaní.

Generální manažer Detroitu Holland ale uvedl, že Hudler by ještě teoreticky mohl hrát v jiném klubu KHL nebo v Evropě. Vše ale nasvědčuje tomu, že se český hokejista vrátí do Red Wings, v jejichž dresu v roce 2008 získal Stanleyův pohár.

Problémem by neměla být ani diskuze o financích. Nezávislý arbitrážní soud před rokem olomouckému rodákovi určil dvouletou smlouvu s ročním platem 2,875 milionu dolarů.

Reklama

Související témata: