Hlavní obsah

Balašicha zaskočila Kazaň a oplatila ji ve finále KHL domácí porážky

PRAHA/KAZAŇ

Ve finále Kontinentální hokejové ligy (KHL) prozatím domácí týmy nevyhrávají. Kazaň si přivezla dvě výhry z prvních zápasů na ledě Balašichy, jenže ve třetím utkání před domácími fanoušky selhala. Tým HK MVD Balašicha vyhrál venku 3:2 a snížil nepříznivé skóre v sérii na 1:2 ze svého pohledu. Čtvrtý zápas finále se hraje opět v Kazani v úterý.

Foto: www.khl.ru

Obránce Kazaně Stěpan Zacharčuk (vpravo) při střetu se Zajnulinem z Balašichy

Článek

Finský brankář Kazaně Petri Vehanen byl v předchozích zápasech velkou překážkou střelců Balašichy, jenže tentokrát mu "zavařili" vlastní spoluhráči. V sedmé minutě chtěl domácí obránce Panin za vlastní brankou odpálit puk do bezpečí, jenže trefil jen brusli Ugarova, od kterého se puk odrazil a zapadl k levé tyčce za bezmocného Vehanena.

Domácí vyrovnali za sedm minut. Bodrov vyhrál buly, Alexejev posunul puk za sebe na Jemelina, který se posunul mezi kruhy a švihem se trefil pod horní tyčku. V  poslední minutě první třetiny mohla Kazaň skóre otočit. Za hostující obránce se dostal Immonen, jeho blafák do bekhendu ale gólman Garnett pokryl.

Zápas se definitivně zlomil ve prospěch Balašichy během čtyř minut třetí třetiny. Nejprve skóroval Velikov a krátce po něm překonal Vehanena i Těrtyšnyj. Domácí už stihli jen snížit na rozdíl jedné branky zásluhou Zacharčuka.

Ak Bars Kazaň - MVD Balašicha 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 14. Jemelin (Alexejev), 58. Zacharčuk (Pěrvyšin) - 7. Ugarov, 50. Velikov (Cvetkov), 54. Těrtyšnyj (Mosalev, J. Fjodorov).
Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata: