Hlavní obsah

KHL podle všeho určitě rozšíří Kyjev a Chanty Mansijsk

MOSKVA

Kontinentální hokejová liga bude mít v příští sezóně nejméně dva nováčky. Prezident soutěže Alexandr Medvěděv potvrdil, že do ligy se prakticky jistě zapojí nové kluby Budivelnik Kyjev a Jurga Chanty Mansijsk. O vstup do KHL usiluje i Lev Hradec Králové. Představitelé českého klubu v pátek uvedli, že je vedení soutěže požádalo, aby do 15. května předložili další doplňující informace a dokumenty.

Článek

"Budeme mít dva nové kluby. Jeden bude z Ukrajiny a jsme šťastni, že to bude Budivelnik, neboť Ukrajina má dobrou hokejovou historii. Sokol byl v minulosti medailistou sovětské ligy," řekl Medvěděv podle ruského tisku.

Všechna kritéria podle něj splnila i Jurga, nejlepší tým druhé nejvyšší ruské soutěže. "Proto si myslím, že i její žádost bude přijata," doplnil Medvěděv.

Kdy vedení KHL oficiálně oznámí, které kluby soutěž pro příští sezónu rozšíří, není známo. Podle původních informací se tak mělo stát do konce dubna. Vedle Hradce Králové, Kyjeva a Chanty Mansijsku se o vstup do soutěže ucházejí ještě Gazovik Ťumeň, Vetra Vilnius a Křídla sovětů Moskva.

Reklama

Související témata: