Hlavní obsah

Červenka dá zřejmě před NHL přednost spolupráci s Jágrem v Omsku

PRAHA

Žádná NHL, hokejový útočník Roman Červenka s největší pravděpodobností bude v příští sezóně oblékat stejný dres jako jeho vzor Jaromír Jágr - Avangard Omsk. Do sibiřského týmu si nejproduktivnějšího hokejistu uplynulého ročníku extraligy vyhlédl právě Jágr, který zařadil posílení kádru Omsku do jedné ze svých podmínek pro setrvání v klubu.

Foto: Petr Horník, Právo

Bude hrát Roman Červenka v příští sezóně po boku Jaromíra Jágra v Omsku?

Článek

Jágr se s Červenkou sešel v jednom útoku už na olympijských hrách ve Vancouveru a oba si spolupráci pochvalovali. A ačkoliv Červenka mluvil během sezóny pouze o svém přestupu ze Slavie do zámoří, zdá se, že bude raději sbírat další cenné zkušenosti po boku Jágra v dresu Omsku.

„Je pravda, že se naše úvahy nejdříve odvíjely jenom směrem k zámoří, ale na základě možného spojení s Jardou Jágrem jsme o tom začali přemýšlet. Věřím, že pokud se dohodneme, může to Romana herně posunout zase někam dál,“ vysvětloval pro deník Sport Červenkům agent Aleš Volek, který se měl ve Stockholmu, dějišti LG Hockey Games, sejít s šéfem Omsku Anatolijem Bardinem.

Jágr mohl odejít i do NHL, kde o něj velmi stál Edmonton Oilers. A list Edmonton Journal nedávno uvedl, že český veterán i při jednání s funkcionáři kdysi slavného klubu vyslovil přání o spojení s Červenkou. Na obzoru se tak rýsoval český útok Hemský-Červenka-Jágr.

K tomu ale nakonec nedojde, protože Jágr už se dohodl s Omskem na prodloužení své smlouvy. A s šéfy sibiřského týmu mluvil i o posílení družstva. „Jarda si nastavil určité mantinely. Přál si posilnění hráčského kádru i realizačního týmu,“ říkal v pondělí Jágrův agent Jaroslav Zídek.

S Omskem jednáme, připouští agent Červenky

„Připouštím, že k nějakému kontaktu došlo, s Omskem jednáme. Ale pozor, upozorňuju, že ještě nic podepsané není,“ řekl Volek. Červenka chce celou situaci řešit až po mistrovství světa. „Já se k tomu nechci teď vyjadřovat, soustředím se jenom na národní tým. Všechno řeší můj agent,“ prohlásil hráč, jenž před pár dny dementoval zvěsti o odchodu do švédské Luley.

Červenka se s Jágrem potkají na ledě již dnes, kdy by se měl osmatřicetiletý Jágr zapojit do národního týmu, jenž se připravuje na světový šampionát v Německu. Ještě před jeho začátkem (v pátek 7. května) odehraje ve čtvrtek český tým přípravný zápas s Běloruskem v Praze.

Reklama

Související témata: