Hlavní obsah

Jandač bude zřejmě trénovat v KHL, povede nováčka z Kyjeva

PRAHA/MOSKVA

Český hokejový trenér Josef Jandač by měl v příštích dvou letech trénovat v Kontinentální hokejové lize (KHL). Podle ruských médií je takřka uzavřena jeho dohoda s týmem Budivelnik Kyjev, který bude letos jedním z nových týmů v soutěži. Jandač bude do konce MS v Německu asistentem u české reprezentace a byl nedávno také kandidátem na post hlavního kouče.

Foto: Petr Horník, Právo

Josef Jandač

Článek

Podle ruského listu Sport-Express podepíše Jandač dvouletý kontrakt s Kyjevem ještě během května. "Jednáme, všechno je na dobré cestě. V tuto chvíli není nic podepsáno, nicméně předběžně jsme dohodnuti," řekl hokej.cz Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest, který Jandačovo angažmá připravuje.

Dvaačtyřicetiletý Jandač už bezprostředně po volbě nového kouče české reprezentace, kdy před ním dostal přednost Alois Hadamczik, oznámil, že se chystá vrátit k trénování do klubu. Konkrétní záležitosti ovšem nechtěl prozradit. Na klubové úrovni vedl naposledy České Budějovice v sezóně 2007/08.

Budivelnik Kyjev vznikl ve spolupráci zástupců ukrajinského hokeje a místních podnikatelů. Klub nyní usilovně pracuje také na sestavení hráčského kádru, který by byl konkurenceschopný ostatním týmům v KHL.

Reklama

Související témata: