Hlavní obsah

Trenér Jandač uzavřel smlouvu s nováčkem KHL Kyjevem

Český hokejový trenér Josef Jandač povede s definitivní platností tým nováčka KHL Budivelniku Kyjev. Současný asistent reprezentačního kouče Vladimíra Růžičky podepsal v novém působišti jednoletý kontrakt, jehož součástí je i roční opce. Informoval o tom hráčský agent Robert Spálenka.

Foto: Petr Horník, Právo

Josef Jandač bude v příští sezóně trénovat Budivelniku Kyjev.

Článek

Jedenačtyřicetiletý Jandač, který se již podílel na budování kádru nováčka KHL, se tak vrátí k trénování na klubové úrovni po dvou letech. Naposledy působil v Českých Budějovicích, které v roce 2005 dovedl zpět do extraligy a pak s nimi třikrát postoupil do semifinále. Následně přijal post asistenta reprezentačního kouče Růžičky.

Společně s Jandačem přichází do klubu také čeští útočníci Leoš Čermák, který hrál naposledy za Novosibirsk, a plzeňský Petr Vampola. Dále obránci Petr Gřegořek z Českých Budějovic s Tomášem Kudělkou, jenž se vrací z Ottawy, a také slovenský forvard Tomáš Bulík.

Vampola s Bulíkem podepsali dvouleté smlouvy, Čermák a Gřegořek se zavázali k roční spolupráci. "Byl to běh na dlouhou trať. První jednání začala v době, kdy Kyjev usiloval o zařazení do KHL. Čekalo se na potvrzení licence a právních náležitostí," uvedl Spálenka.

Jandač má do svého nového působiště odcestovat ihned po skončení mistrovství světa, které v současnosti hostí Německo.

Reklama

Související témata: