Hlavní obsah

Chci zkusit něco nového, komentuje Hašek spekulace o odchodu do Ruska

PRAHA/MOSKVA

Zahalena rouškou tajemství zůstává otázka příštího angažmá brankáře Dominika Haška. Zesílily ovšem spekulace o jeho odchodu do Kontinentální ligy (KHL), jeho dohoda se Spartakem Moskva je s největší pravděpodobností na spadnutí. Hašek v tomto týdnu dorazí do Moskvy a Spartak má už na pondělí naplánovánu mimořádnou tiskovou konferenci, kde zřejmě příchod "Dominátora" oznámí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejista sezóny 2009/10 Dominik Hašek

Článek

"Rozhoduji se mezi nabídkami několika klubů. Je mi jasné, že v Česku by si přáli, abych zůstal doma, ale upřímně řečeno - mám chuť zkusit něco nového. Například KHL. Je to podle všeho nejlepší liga v Evropě," řekl Hašek v rozhovoru pro známý ruský deník Sport-Express.

Zároveň přiznal, že mluvil o KHL s českým trenérem Milošem Říhou, od kterého se dozvěděl spoustu užitečných informací nejen o soutěži, ale i jeho Spartaku Moskva.

Hašek také pro ruský list ocenil výkon českých reprezentantů na nedávném mistrovství světa v Německu. "Kluci vybojovali zlato po právu. Sešel se tým, kdy jeden bojoval za všechny a všichni za jednoho," přidal mušketýrské heslo, které v letošní sezóně vyznávali především v "jeho" Pardubicích.

Ačkoliv Hašek zpočátku redaktora Sport-Expressu překvapil svou vstřícností a vtipkováním o tom, že rusky nemluvil přes dvacet let, stejně tak jej v závěru zaskočil rychlým ukončením interview. "Víte, nebudu dávat dlouhé rozhovory. Zavolejte si do Pardubic," vzkázal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články