Hlavní obsah

Jandačovi bude v Kyjevě pomáhat ukrajinská legenda Christič

KYJEV

Hvězdného asistenta bude mít český trenér Josef Jandač při svém působení u ukrajinského týmu Budivelnik Kyjev. Vedení klubu oznámilo, že Jandačovi jakožto hlavnímu kouči budou při první sezóně v Kontinentální lize (KHL) pomáhat Jurij Šundrov a Dmitrij Christič. Druhý jmenovaný je bývalý slavný ukrajinský útočník s bohatými zkušenostmi z NHL.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejový trenér Josef Jandač

Článek

Dmitrij Christič odehrál v nejslavnější hokejové lize světa třináct sezón a při působeních ve Washingtonu, Los Angeles, Bostonu, a Torontu nastřílel přes 250 gólů. Dvakrát si zahrál i All-star game NHL. Jako aktivní hráč působil naposledy před šesti lety v ruském Magnitogorsku.

Christič už vypomáhal jako asistent u ukrajinské reprezentace a bohaté zkušenosti s domácím hokejem má i druhý Jandačův asistent Šundrov. Bývalý reprezentační gólman pracoval pět let v Magnitogorsku a také pomáhal připravovat brankáře ukrajinského národního týmu.

Ve středu se na srazu Budivelniku hlásilo prvních dvanáct hráčů - pět obránců a sedm útočníků. Do Kyjeva zatím nedorazila čtveřice českých borců Čermák, Vampola, Gřegořek, Kudělka, chybí i slovenský útočník Tomáš Bulík.

Kádr nováčka KHL momentálně čítá sedmnáct hráčů, z toho  je sedm Ukrajinců. Další posily Budivelnik stále hledá, například má v současnosti jen jednoho brankáře, strážce reprezentační branky Konstantina Simčuka.

Reklama

Související témata: