Hlavní obsah

KHL zavřela před Hradcem Králové dveře, vadí ji nesouhlas svazu

Vedení Kontinentální hokejové ligy (KHL) podle očekávání oficiálně rozhodlo, že český klub HC Lev Hradec Králové prestižní soutěž v sezóně 2010/11 nerozšíří. KHL vyjádřilo politování nad tím, že účast východočeského celku v lize v pondělí neposvětil Český svaz ledního hokeje (ČSLH), což se nakonec ukázalo pro KHL jako překážka přijetí Hradce do svých řad.

Foto: www.khl.ru

Jaromíra Jágra (vpravo) či Sergeje Fjodorova čeští fanoušci neuvidí

Článek

"Bohužel, politikaření nakonec zabránilo svěžím trendům v oblasti sportu a obchodu," vzkázal v prohlášení KHL prezident soutěže Alexandr Medveděv. "Toto rozhodnutí zbavilo český hokej velké příležitosti nejen mít svého zástupce v KHL, ale také překazilo šanci získat řadu nových obchodních partnerů a sponzorů," napsal dále.

Medveděva rozhodnutí ČSLH, které rozhodlo stejně jako švédský svaz v případě AIK Stockholm, velmi mrzelo. "Víme, že spousta českých hokejistů se zajímala o možnost hrát v dresu Hradce Kontinentální ligu a celá ta myšlenka se líbila i českým fanouškům, kteří mohli vidět naživo své legendy Jaromíra Jágra a Dominika Haška," dodal ještě.

Kontinentální liga tak bude mít pro příští ročník opět 24 mužstev. Dvacet týmů je z Ruska, po jednom zástupci má Bělorusko (Dynamo Minsk), Lotyšsko (Dynamo Riga), Kazachstán (Barys Astana) a nově také Ukrajina (Budivelnik Kyjev).

Reklama