Hlavní obsah

Kyjevu už reálně hrozí vyloučení z KHL, dostane šanci Hradec Králové?

KYJEV

Problémy s rekonstrukcí haly vážně ohrožují účast hokejistů Budivelniku Kyjev v příštím ročníku Kontinentální ligy. Ukrajinskému klubu, v němž by mělo působit pět Čechů v čele s trenérem Josefem Jandačem a úřadujícími mistry světa Petrem Vampolou a Petrem Gřegořkem, dokonce podle všeho reálně hrozí, že budou ze soutěže vyloučeni. Kyjev přitom čeká premiérová účast v soutěži.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Kyjeva Josef Jandač

Článek

Budivelnik byl do KHL přijat s podmínkou, že zrekonstruuje svůj domácí stadion, což se ale zatím neděje. Zástupci vedení KHL byli v polovině června v Kyjevě na inspekci a viceprezident ligy Vladimir Šalajev následně klubu poprvé pohrozil vyloučením z ligy. Představitelé Budivelniku i ukrajinské federace jej ale ujistili, že hala se brzy začne upravovat.

Nyní to však vypadá, že se tak v nejbližší době nestane. Podle informací ukrajinského zpravodajského webu infox.ru ale tamní Fond státního majetku nechce uvolnit na rekonstrukci peníze.

Navíc pokud by začala přestavba arény okamžitě, skončila by nejdříve v březnu 2011. Vedení KHL přitom Budivelniku povolilo, že by mohl odehrát několik domácích utkání na malém stadionu Terminal v nedalekém městě Brovary. Působit tam však může maximálně dva nebo tři měsíce, rozhodně ne celou sezonu.

Podle webu championat.ru se mělo vedení v úterý vyjádřit k řešení situace na tiskové konferenci a server spekuloval o možnosti odstoupení Kyjeva ze soutěže. Dokonce zmínil, že by jej poté mohl nahradit český klub Lev Hradec Králové, který všechny podmínky pro vstup do ligy splnil, ale chyběl mu souhlas Českého svazu ledního hokeje.

Mluvčí Budivelniku Jevgenij Kravčenko ale pro list Sport Ukrajiny uvedl, že se rozhodnutí o účasti v KHL i tisková konference odkládá. "Budivelnik neodstupuje z KHL. Palác sportu bude sice zavřený kvůli rekonstrukci asi až do března, ale zvažujeme další možnosti, jak hrát v Kyjevě KHL. Více bude řečeno na tiskové konferenci někdy v příštích dnech," citoval list Kravčenka.

Reklama

Související témata: