Hlavní obsah

Spartak - Dynamo 5:4 SNHanzl s Radilem přispěli v KHL k ukončení vítězné série Dynama

Aktualizováno

Čeští útočníci Robin Hanzl a Lukáš Radil se v Kontinentální hokejové lize zapsali mezi střelce v moskevském derby, ve kterém Spartak ukončil šestizápasovou vítěznou sérii Dynama. Domácí tým zvítězil 5:4 po samostatných nájezdech, Hanzl si vedle premiérové trefy v sezoně připsal i dvě asistence. V týmu soupeře nezabránil porážce nejproduktivnější Čech v soutěži Dmitrij Jaškin, který si bilanci v ročníku vylepšil o gól a finální přihrávku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Radil během tréninku hokejové reprezentace v Praze.

Článek

České duo v dresu Spartaku se při obratu z 0:1 podílelo na každém gólu, domácí ale vedení 4:1 po Hanzlově přesilovkové trefě z úvodu třetí třetiny neudrželi. Ve 46. minutě snížil Jaškin osmým gólem v sezoně a o necelých deset minut později už bylo vyrovnáno, poté co hosté využili Radilův trest.

Spartaku se obrat povedl i v nájezdech, ačkoliv Radil svůj pokus o vyrovnání ve čtvrté sérii neproměnil. Andrej Kutějkin a Sergej Širokov ale rozhodli o zisku druhého bodu. Dynamo, které před osmi dny doma deklasovalo Spartak 5:0, je na tom nicméně na čtvrtém místě v Západní konferenci po deseti zápasech stále o čtyři body lépe.

Výsledky zápasů KHL:
Novosibirsk - Jekatěrinburg 6:4
Spartak Moskva - Dynamo Moskva 5:4 po sam. nájezdech (Hanzl 1+2, Radil 1+0 - Jaškin 1+1).

Reklama

Související témata: