Hlavní obsah

Gřegořek: S Kyjevem jsem přestal počítat, hledám si nové angažmá

Jirka G. NovákSport.cz

Hokejový obránce Petr Gřegořek si letos poprvé zahrál na mistrovství světa a hned z toho byla zlatá medaile. Po životním úspěchu se chystal na další novou výzvu v podobě prvního zahraničního angažmá v ukrajinském Kyjevě. Jenže podle posledních zpráv má klub problémy a pravděpodobně se nestane očekávaným nováčkem KHL. „Agent už mi shání nové angažmá,“ prozradil Gřegořek v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Gřegořek na rozbruslení české reprezentace

Článek

Jak to momentálně vypadá s plánovaným angažmá v Kyjevě?

Vypadá to dost mizerně, protože jak mám zprávy od agenta, tak se s největší pravděpodobností v Kyjevě hrát nebude. Takže mi teď shání nové angažmá.

KHL Kyjevu hrozí vyloučením, co se v klubu vlastně děje?

Mají potíže s rekonstrukcí haly, kterou KHL vyžaduje. Ještě, než se to provalilo v novinách, tak mi agent dal vědět, že jsou v klubu problémy a ať se připravím na nejhorší.

Byl to pro vás šok, asi jste se na první zahraniční štaci dost těšil?

Je to pro mě zklamání. Z hlediska cestování by to bylo super, protože Kyjev je od Česka opravdu kousek. Dvakrát nebo třikrát denně tam něco letí, takže kdykoliv by člověk měl volno, tak mohl přiletět domů.

Jak těžké bude teď najít nového zaměstnavatele?

Tak teď je to samozřejmě složité, protože najednou máme dvouměsíční skluz na shánění nového angažmá. Takže o to těžší bude něco najít, je to teď na mém agentovi.

Připadá v úvahu, že byste zůstal v Českých Budějovicích?

To asi ne, s touhle variantou se moc nepočítá. Chtěl bych spíš do zahraničí nebo jiného českého klubu. Ale všechno je to teď přece jen hodně čerstvé a agent zjišťuje, jaké jsou kde možnosti.

Stihl jste alespoň nějakou dovolenou?

Na dovolené jsem nebyl a ani se vlastně nikam pořádně nechystám, protože volna bylo málo. Navíc jsem měl teď potíže s kotníkem, dva týdny jsem jen poskakoval o berlích.

Zlato z mistrovství světa už jste dostatečně oslavil, měl jste už pro sebe také mistrovský pohár?

Ještě ne, ale ale právě se snažím domluvit nějaký termín.

Reklama

Související témata: