Hlavní obsah

Kyjev bude podle ruského tisku ve čtvrtek vyloučen z KHL

Hokejisté Kyjeva budou podle informací deníku Sovětskij Sport ve čtvrtek oficiálně vyloučeni z příštího ročníku Kontinentální ligy. Plánovaný nováček, ve kterém by mělo působit pět Čechů v čele s trenérem Josefem Jandačem a úřadujícími mistry světa Petrem Vampolou a Petrem Gřegořkem, má problémy s rekonstrukcí haly. A podle Sovětského sportu se je vedení Budivelniku nepodařilo vyřešit.

Foto: Petr Horník, Právo

Josef Jandač

Článek

Kyjev byl do KHL přijat s podmínkou, že zrekonstruuje svůj domácí stadion, což se ale zatím neděje. Představitelé klubu sice několikrát tvrdili, že v nejbližší době začnou arénu upravovat, nyní je ale již jisté, že to v nejbližších měsících nestihnou. Vedení KHL přitom Budivelniku sdělilo, že jej nechá mimo hlavní halu hrát maximálně tři měsíce.

Podle Sovětského sportu chtěl Kyjev problém vyřešit tak, že se klub oficiálně přestěhuje do městečka Brovary, vzdáleného 20 km od Kyjeva. Díky tomu by mohl podle pravidel KHL hrát své zápasy v hale s kapacitou nižší než 5500 diváků, což mohou jen týmy z měst s méně než 100.000 obyvatel. Záložní stadion Budivelniku je totiž jen pro 1500 fanoušků.

Internetový web championat.ru na začátku týdne uvedl, že by Kyjev teoreticky mohl v soutěži nahradit český klub Lev Hradec Králové. Ten všechny podmínky pro vstup do ligy splnil, ale chyběl mu souhlas Českého svazu ledního hokeje.

Reklama

Související témata: