Hlavní obsah

Hradec může na KHL zapomenout. Zkuste to za rok, vzkázali Rusové

Hokejový klub Lev Hradec Králové nemá podle vyjádření viceprezidenta Kontinentální ligy Vladimira Šalajeva pro Sovětskij Sport šanci vstoupit do příštího ročníku soutěže. Naděje Východočechů podle některých zpráv ožily po čtvrtečním odstoupení Kyjeva ze soutěže, Šalajev však uvedl, že účast českého mužstva nepřichází v úvahu.

Článek

"Slyšel jsem o jejich iniciativě, ale už to není aktuální. Kalendář nadcházející sezony už je hotový a figuruje v něm 23 týmů. Příští týden ho musí vedení ligy schválit," řekl dnes Šalajev listu Sovětskij Sport. "Jestli budou chtít Češi vstoupit do KHL v další sezoně, jsou vítáni," uvedl.

Podle zástupců východočeského klubu však šance, že Lev bude KHL hrát, stále existuje. "S lidmi z KHL jsme v kontaktu, věc působení našeho klubu v KHL není uzavřená," řekl ČTK tiskový mluvčí klubu Zdeněk Šesták. Vyjádření Šalajeva jej neznepokojuje i proto, že jej nepovažuje za oficiální stanovisko soutěže. "Pro nás je podstatné, že když bude něco oficiálního, vedení KHL to klubu oznámí a poté to sdělí i médiím," podotkl Šesták.

Hlasování ČSLH bylo jednoznačné

Lev Hradec Králové nebyl do Kontinentální ligy přijat 9. června poté, co nedostal souhlas od výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje. Jeho zástupci zamítli požadavek Východočechů podpořit jejich snahu jednoznačně poměrem hlasů 11:0.

O možnosti hrát zápasy KHL v Česku by teoreticky mohl v sobotu jednat kongres Českého svazu ledního hokeje v Karlových Varech. "Podstatné je i to, že nechceme souhlas, že může hrát Hradec KHL, ale že je možné hrát zápasy KHL v Česku. I proto nehraje roli, že jsme ze svazu vystoupili," uvedl Šesták.

Nově vzniklému klubu svitla naděje poté, co byl kvůli potížím se stadionem vyloučen nováček Budivelnik Kyjev. Ruská média zaregistrovala i tvrzení zástupců hradeckého klubu, že byli připraveni podpořit český mládežnický hokej v příštích letech pravidelně částkou kolem 25 milionů korun ročně.

Hradecký klub, který dosud nehrál žádnou soutěž, splnil začátkem června všechny podmínky ohledně zázemí a sehnal finanční garance v přepočtu přes 330 milionů korun. Dveře do KHL mu ale zavřelo rozhodnutí vedení českého hokeje neudělit mu souhlas.

Reklama